Lovitură pentru Gigi Becali. Autoritatea de Supraveghere Financiară a anunţat vineri deschiderea procedurii falimentului împotriva City Insurance, precum şi retragerea autorizaţiei de funcţionare a societăţii.

Lovitură pentru Gigi Becali și implicit pentru FCSB care a încasat sume importante de bani în ultimele sezoane doar de la sponsori și din vânzări de jucători, echipa ratând patru sezoane la rând calificarea în grupele unei competiții europene. Față de stagiunile trecute, clubul patronat de Gigi Becali va rămâne și fără banii primiți de la principalul sponsor, compania de asigurări City Insurance, intrată în faliment.

Lovitură pentru Gigi Becali. FCSB pierde bani frumoşi după falimentul sponsorului City Insurance

Companiei i-a fost retrasă autorizația de funcționare de către Autoritatea de Supraveghere Financiară și falimentul pare inevitabil. Astfel, City Insurance nu își va mai putea respecta contractul încheiat cu FCSB, care era valabil încă
Conform angajamentului, compania de asigurări plătea către FCSB 1.5 milioane de euro anual, ceea ce înseamnă că, odată apărute problemele firmei, din cauza cărora poate intra în faliment, clubul patronat de Gigi Becali pierde 6 milioane de euro, notează digisport.ro.

Gigi Becali afirma, în urmă cu doi ani, că anual în conturile clubului intră 4 milioane de euro doar din sponsorizări.

Prim-ministrul Florin Cîţu consideră, întrebat fiind despre intrarea în faliment a celei mai mari companii de asigurări, City Insurance, că „trebuie să ne obişnuim ca în economiile de piaţă să dea şi faliment companiile, asta este o chestie naturală şi vor apărea altele care le vor lua locul”. Acesta a ţinut să precizeze că statul trebuie verifice, în schimb, dacă City Insurance a intrat în faliment în urma unei fraude.

„Există un reglementator. Guvernul tocmai de aceea nu ar trebui să mai intervină, pentru că există un reglementator. Aş vrea să văd exact care a fost evaluarea şi cum de s-a ajuns aici. Mă voi asigura că clienţii de la City Insurance nu vor avea de suferit de pe urma acestei situaţii. Asta vom vedea dacă şi-a făcut ASF-ul treaba, nu am în acest moment acest răspuns. Vreau să văd exact evaluarea celor de la ASF pe situaţie şi după aceea vom lua o decizie, dar de aceea avem reglementator. Reglementatorul pieţei este cel care are grijă de piaţă. În acelaşi timp, falimentul este parte din capitalism, este parte dintr-o economie de piaţă. Aş vrea să văd dacă falimentul a fost ascuns – aici sunt alte probleme, dacă cumva situaţia era mai veche şi a fost ascunsă, atunci ar fi o problemă – dar falimentul este o parte din economia de piaţă”, a afirmat, sâmbătă, primul ministru Florin Cîţu.

Acesta a menţionat că Fondul de Garantare se va asigura că niciun client nu va pierde poliţa pentru care a plătit la acest asigurător.

„Este important, din punctul nostru de vedere, să vedem dacă a fost fraudă sau nu acolo. Asta e important din punctul statului de vedere. În rest, trebuie să ne obişnuim că în economiile de piaţă să dea şi faliment companiile, asta este o chestie naturală şi vor apărea altele care le vor lua locul”, a adăugat premierul.
Acesta a menţionat că o comisie de anchetă din Parlament poate cere explicaţii ASF cu privire la situaţia creată la City Insurance.