Cel mai bogat consilier al lui Klaus Iohannis, Sandra Pralong, se judecă cu statul român. Pralong vrea să recupereze un imobil confiscat pe vremea comuniştilor. Şefa Departamentului pentru Relaţia cu Românii din Afara Graniţelor din cadrul Administraţiei Prezidenţiale a câştigat la instanţa de fond, însă decizia a fost atacată de Autoritatea Naţională Pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), potrivit CanCan.
În primăvară, Sandra Pralong, alături de mai multe persoane, a dat în judecată ANRP şi Comisia Naţională pentru Compensarea Imobilelor (CNCI), iar magistraţii au dat verdictul. ”Admite cererea. Obligă pârâtele să emită decizie de compensare în favoarea reclamanţilor prin 934.675 puncte în compensare pentru imobilul in suprafaţă de 509 metri pătraţi, situat în Constanţa”, se arată în decizia instanţei. ANRP şi CNCI au atacat cu apel decizia.
Într-un alt dosar, instanţa a acceptat cererea consilierului şefului statului privind executarea silită a primarului Constanţei.
”Încuviinţează executarea silită împotriva debitorului PRIMARUL MUNICIPIULUI CONSTANTA şi MUNICIPIUL CONSTANŢA PRIN PRIMAR, solicitată de creditorul PRALONG (fostă BUDIS) SANDRA MARILYN ANDREEA, în temeiul titlului executoriu reprezentat de Sentinţa civilă nr…. pentru restituirea în natură a apartamentului cu trei camere şi dependinţe în suprafaţă utilă de 61 de metri pătraţi situat în Constanta, parter, spaţiul în suprafaţa de 128,51 de metri pătraţi”.
Din cei 22 de consilieri de la Cotroceni, Sandra Pralong, cea care conduce Departamentul pentru Relaţia cu Românii din Afara Graniţelor, are cea mai mare avere. Pralong a mai fost la Cotroceni între 1998 şi 2000, în mandatul lui Emil Constantinescu, iar acum a revenit în forţă.
Potrivit declaraţiei sale de avere, consilierul are şase apartamente: două sunt în Bucureşti, două în Constanţa, unul în New York, iar al şaselea se află la Lausanne, în Elveţia. Sandra Pralong are şi trei terenuri în Prahova, Constanţa şi Ilfov. Şefa Departamentului pentru Relaţia cu Românii din Afara Graniţelor mai deţine şi un Mercedes A Class, bijuterii în valoare de 30.000 de dolari, dar şi tablouri şi sculpturi care valorează 15.000 dolari. Sandra Pralong are în cont 110.000 dolari, 60.000 euro, 160.000 franci elveţieni, dar şi aproape 190.000 lei.