Actualitate, Stiri

Lovitura de teatru! Avocata lui Cioacă susţine că “Elodia nu este moartă!”

Dar ce o fi cu ea? Doar “se transformă”?!, vorba cântecului lui Mărgineanu

 Elodia-Ghinescu

Surpriza de proportii in dosarul Elodia Ghinescu! Maria Vasii, nimeni alta decat avocata lui Cristian Cioaca, sustine ca politistul este nevinovat. Motivul? Faimoasa avocata disparuta nu ar fi, de fapt si de drept, moarta!

avocata_1

Partea finala a termenului de marti, de la Curtea de Apel Pitesti, a adus surpriza care ar putea rasturna soarta procesului. Avocata Maria Vasii, care il apara pe Cristian Cioaca, a cerut o lista cu martori si probe redactata in nu mai putin decat… 17 puncte.

Elodia9

Imediat după proces, avocata a aruncat o adevarata bomba, care poate schimba totul in faimosul dosar al disparitiei Elodiei Ghinescu. “Dupa audierea celor doi experti, in loc sa avem lamuriri, avem din ce in ce mai multe dubii. Ma sperie sa văd ca se incearca ascunderea situatiei reale in spatele unor asa-zise opinii expertale, care, de fapt, nu spun nimic. Sa nu uitam ca vorbim de interpretarea urmelor biologice ridicate din spatiul conjugal!… Ori, in aceste conditii, intr-un dosar de omor, acestea nu sunt probe relevante. E normal ca in spatiul conjugal sa avem milioane de urme biologice in care sa avem incorporat ADN-ul nostru”, a declarat Maria Vasii pentru ziarul Ring.

cioaca

“Inca nu avem o dovada medico-legala cu privire la cauza si imprejurarile mortii pretinsei victime. Inca nu avem o dovada medico-legala cu privire la cantitatea de sange, zona anatomica, nu avem raspunsuri certe la nicio imprejurare, raspunsuri care sa conduca instanta la concluzii certe. Singura certitudine este ca nu exista nicio certitudine. Singura concluzie certa este ca nu exista nicio dovada ca sotia clientului meu este moarta”, a mai tinut sa precizeze avocata lui Cristian Cioaca.

cioaca 1

Acuzat de uciderea Elodiei Ghinescu, Cristian Cioaca risca 22 de ani de inchisoare. In 2 iulie 2013, el a fost condamnat de Tribunalul Arges la 21 de ani de inchisoare pentru omor calificat si la doi ani de inchisoare pentru profanare de morminte, urmand sa execute, daca decizia ramane definitiva, 22 de ani de detentie. Sentinta instantei de fond a fost atacata cu apel de toate partile implicate, respectiv de Cristian Cioaca, de mama si fratele Elodiei Ghinescu, in calitate de parti civile in dosar, si de procurori.