Simona Halep
Sport

Lovitură cruntă pentru Simona Halep şi Sorana Cîrstea chiar azi

Simona Halep şi Sorana Cîrstea au primit o lovitură dură, după ce au fost eliminate din turneul de la Birmingham. Nr. 20 mondial, tenismena originară din Constanța a fost favorita turneului englez, însă nu a reușit să meargă mai departe. Ce a pățit și Sorana Cîrstea.

Simona Halep și Sorana Cîrstea, eliminate din Turneul de la Birmingham

Din păcate, finala românescă de la Birmingham rămâne, momentan, doar un vis pentru fanii Simonei Halep și ai Soranei Cîrstea, după ce ambele sportive au fost eliminate în semifinalele turneului.

Soția lui Toni Iuruc a pierdut în semifinale, în trei seturi, în fața lui Beatriz Haddad Maia, numărul 32 WTA, cu scorul de 6-3, 2-6, 6-4.

Simona Halep se menține pe locul 20 în ierarhia WTA. Pe de altă parte, Sorana Cîrstea a părăsit și ea turneul englez, după ce iubita lui Ion Ion Țiriac a fost învinsă de chinezoaica Shuai Zhang, numărul 54 WTA şi favorită 8, cu scorul de 4-6, 6-1, 7-6 (5)

În setul decisiv, Simona Halep a condus cu 3-1, dar a pierdut trei ghemuri la rând (3-4), a egalat, iar apoi adversara sa a câştigat ultimele două ghemuri, setul şi meciul.

Fostul lider mondial al tenisului feminin are acum 2-1 în meciurile directe cu brazilianca în vârstă de 26 ani, pe care a întrecut-o în 2017, la Wimbledon, cu 7-5, 6-3, în turul secund, şi la Australian Open, anul acesta, tot în turul secund, cu 6-2, 6-0.

Setul decisiv, dramatic pentru ambele jucătoare de tenis din România

Turneul englez de la Birmingham le recompensează pe sportivele care ajung în ultimul act cu 11.000 de dolari și 110 puncte WTA. În urma reușitelor sale în cadrul turneului, Sorana Cîrstea a urcat pe poziția 32 a clasamentului mondial.

În ceea ce privește meciul Soranei Cîrstea, sportiva în vârstă de 32 de ani a pierdut dramatic în setul decisiv, ajuns la tie-break. Cu câte un break în primele patru game-uri şi cu cele două jucătoare mergând bară la bară până la 6-6, meciul părea că nu se mai termină.

Chinezoaica Zhang a reușit să o elimine pe româncă, după ce Sorana Cîrstea a cedat trei puncte la rând şi a ratat calificarea în finală. Jocul a durat 2 ore şi 13 minute, cu un scor de 4-6, 6-1, 7-6 (7/5) pentru jucătoarea din China.