Actualitate

LOTO: Un român a câştigat un milion de euro în Franţa

Dumitru Anton, românul care a câştigat un milion de euro la Loteria franceză în luna iunie, cu un bilet de 5 euro, vrea să îşi construiască o fermă acasă în județul Mehedinți. euro_10629800

Bărbatul care a cumpărat biletul într-o suburbie a Parisului este originar din judeţul Gorj, dar este stabilit în judeţul Mehedinţi, unde deţine mai multe proprietăţi. El a cumpărat recent foarte mult teren în satul mehedinţean Zegujani şi îşi doreşte să-şi amenajeze aici o fermă ca în celebrul serial „Dallas”. 

Bărbatul a împărțit din milionul de euro în familie. Câte 50.000 de euro s-au dus la cei patru copii, iar cu restul banilor își va ridica o fermă, de care va avea grijă cu fiul său. A dat 2 euro si jumatate pe biletul care i-a schimbat destinul. Acum, s-a intors acasa si a inceput sa investeasca in ferma pe care a visat-o toata viata. Milionarul Dumitru Anton joaca la loto in mod obisnuit, insa cea mai mare suma castigata pana acum a fost de 1000 de euro.

In luna iunie insa a cumparat doua bilete iar cu unul dintre ele a castigat o serie. „Eram curios si eu cat am castigat, m-am dus la respectivul la tabac acolo si am intrebat, ma nene care e situatia. A spus ca a iesit o serie cu un milion si scrie acolo milionul meu, asta e de vreo sase luni, inainte nu era.” Prima data si-a cinstit cei patru copii.

Unul dintre ei este stabilit la Paris cu tot cu familie. „Le-am dat la fiecare cate 50.000 de euro si normal ca pe langa 50.000 nu poti sa ii lasi, tata ia si mie o bratara, un lantisor, toata viata am luptat pentru copii. Banii iti schimba viata, in mai bine.” Apoi, cu mai putin de 20.000 de euro si-a luat undeva intre Gorj si Mehedinti 8 hectare de pamant si padure unde vrea sa isi amenajeze o ferma. 

Tot din banii castigati, Dumitru Anton s-a rasfatat si are o alta masina. Proaspatul milionar spune ca de 20 de ani a tot incercat sa dea marea lovitura in Occident.„Prima data cand am fost in 1993 in Spania nu am gasit de lucru si in prima seara nestiind sa vorbesc, pe unde sa dormi, pe jos, m-am acoperit cu cartoane. Am cautat 4 zile in Spania de munca, m-am intors in Franta, acolo a dat bunul Dumnezeu sa gasesc in constructii.” Dumitru Anton si-a lasat banii intr-o banca din Franta pentru ca statul francez nu i-a oprit niciun impozit din castigul de la loterie.

 

blank
blank