Showbiz, Stiri

Lorraine a cântat “Sanie cu zurgălăi” cu premierul Franţei

Artista s-a întors în România pentru o serie de concerte

DSC_9138

Lorraine este una dintre persoanele care au jucat rolul de ambasador al Romaniei peste hotare. Artista si-a intemeiat o familie in Franta si a pus bazele unei afaceri extrem de profitabile in Nantes, cucerind publicul francez cu gastronomia, dar si cu muzica romaneasca. In restaurantul artistei au poposit personalitati precum Regele Mihai, tatal Angelinei Jolie, Jon Voight, dar si prim-ministrul Frantei, Jean-Marc Ayrault. Cu totii s-au lasat incantati de vocea minunata a artistei, care reusea sa interpreteze la fel de frumos cantece traditionale romanesti, dar si piesele renumitei Edith Piaf, cu care francezii o asemuiau.

Jean-Marc Ayrault, prim-ministrul Frantei, a fost atat de impresionat de prestatia lui Lorraine, incat a rugat-o sa sustina un program artistic chiar la nunta fiicei sale. Artista a acceptat cu drag, ba chiar l-a determinat pe premier sa cante impreuna cu ea “Sanie cu zurgalai” la nunta. Desi Ayrault recunoscuse melodia ca fiind piesa “Jhonny” a artistei Vaya con Dios, Lorraine i-a explicat premierului faptul ca aceasta este o melodie traditionala romaneasca.

Lorraine revine in Romania cu o piesa de inspiratie franceza, denumita “Je t’aime si te ador”. De mai bine de 10 ani artista canta alaturi de virtuosul acordeonist Marian Baicu, iar impreuna isi doresc sa aduca in tara putin din cultura franceza, asa cum au adus in Franta putin din cultura romaneasca.

“Impreuna cu Marian Baicu ne-am gandit sa aducem putin din spiritul frantuzesc in Romania, asa ca am creat o piesa de dragoste jumatate in romana, jumatate in franceza, care speram sa placa publicului nostru”, ne-a declarat Lorraine. (I.G.)