Actualitate, Stiri

Londra ne discrimineaza


Muncitorii romani ar putea fi obligati sa plateasca o garantie de 1.000 de lire

Muncitorii romaniCand vine vorba de muncitorii romani si bulgari, autoritatile de la Londra nu duc deloc lipsa de imaginatie. Daca pana nu de curand britanicii erau panicati ca 21 de milioane de romani vor veni in Marea Britanie la munca, in conditiile in care Romania are o populatie sub aceasta cifra, acum pentru a impiedica “valul”, de muncitori est-europeni s-au gandit sa bage o taxa. Astfel, muncitorii romani si bulgari ar putea fi obligati sa plateasca o „garantie” de aproximativ 1.000 de lire, ce le va fi returnata numai in momentul in care se vor intoarce in tara natala, relateaza presa britanica. Anuntul a fost facut de vice-premierul Nick Clegg care a aratat ca un set nou de reguli mai aspre va fi pregatit pana in 2014, acesta urmand sa ofere autoritatilor britanice un control mai bun asupra problemei imigrantilor.
„Guvernul anterior ne-a lasat cu un sistem de imigratie complet dezordonat. Nu mi-a venit sa cred cat de haotic era totul”, a afirmat Clegg. „Primul lucru pe care l-au facut dupa ce au venit la putere a fost sa inceteze sa verifice daca oamenii pleaca din tara. Au renuntat sa numere cati ies din tara. Nu au numarat nici cate persoane erau in interiorul granitelor, dar nici in afara.”, a continuat el, subliniind ca multi dintre imigrantii ajunsi ilegal pe teritoriul Marii Britanii nu au mai plecat.   „Oamenii calatoresc mai mult datorita serviciului sau pentru vacante, asa ca daca ai mai multepersoane care intra in tara pentru perioade scurte de timp trebuie sa te asiguri ca vor si pleca”, a explicat vice-premierul.
In acest sens, Nick Clegg a aratat ca un sistem de securitate la granite va fi analizat in perioada urmatoare si tesat cel mai probabil anul viitor.