Featured, International

Londra, in alerta! Trei bombe depistate intr-o gară si in aeroporturi

Londra, in alerta! Trei bombe depistate intr-o gară si in aeroporturi nicio persoană nu a fost rănită, scrie news.ro

Compass Centre, clădirea de birouri a staff-ului de la Heathrow, a fost evacuat după ce poliţia a fost informată de un pachet la ora locală 09:55 (11:55 ora României).

Dispozitivul a luat foc când membrii staff-ului au deschis plicul.

Londra, in alerta ;Poliţia a informat: „Pachetele – toate plicuri poştale albe de dimensiuni A4 – au fost analizate de ofiţerii specialişti care au ajuns la concluzia că sunt dispozitive explozive improvizate”.

„Aceste dispozitive, în acest stadiu de început al investigaţiei, par capabile de a declanşa un incendiu de mici dimensiuni când sunt desfăcute”, a precizat poliţia.

O purtătoare de cuvânt a Heathrow a declarat că aeroportul va ajuta poliţia în investigaţia „acestui act criminal”. Compass Centre rămâne închis.

Londra, in alerta! Trei bombe depistate intr-o gară si in aeroporturi

Alte două pachete au fost găsite în Londra în următoarele trei ore. O zonă de la staţia Waterloo a fost închisă după ce un al doilea pachet a fost găsit la ora locală 11:40 (13:40 ora României).

În jurul orei locale 12:10, membrii staff-ului de la City Aviation House de la aeroportul London City în Newham au fost evacuaţi după găsirea unui al treilea pachet. Ulterior, membrii staff-ului s-au putut întoarce la birouri.

Londra, in alerta! Trei bombe depistate intr-o gară si in aeroporturi

Celelalte două pachete nu au fost desfăcute şi între timp au fost „securizate”. Nu au fost afectate zboruri sau trenuri. Chris Grayling, Secretarul Transporturilor, a făcut apel la cetăţenii britanici să informeze autorităţile cu privire la „orice consideră suspect”.

Trei dispozitive explozive de mică putere au fost depistate, marţi după-amiază, la aeroporturi şi la o gară din Londra, anunţă Poliţia antiteroristă britanică, citată de site-ul agenţiei Reuters.

Londra, in alerta! Trei bombe depistate intr-o gară si in aeroporturi

Cele trei dispozitive explozive au fost depistate în aeroporturile Heathrow şi London City, precum şi în Gara Waterloo, scrie mediafax.ro.

“Cele trei dispozitive puteau provoca incendii de amploare mică dacă ar fi explodat”, a comunicat Departamentul antiterorist al Poliţiei metropolitane londoneze.

“Comandamentul pentru combaterea terorismului consideră că aceste incidente fac parte dintr-o serie şi încearcă să afle motivele”, precizează autorităţile.

Niciun dispozitiv nu a explodat şi serviciile de transport nu au fost afectate.