Londra
International

Londra îl expulzează pe atașatul militar rus și limitează timpul de ședere în țară al diplomaților

Londra îl expulzează pe atașatul militar rus și limitează timpul de ședere în țară al diplomaților. Ministrul de Interne, James Cleverly, a declarat că atașatul militar rus, colonelul Maxim Elovik, este „un ofițer de informații militare nedeclarat” și va fi expulzat.

Londra îl expulzează pe atașatul militar rus și limitează timpul de ședere în țară al diplomaților. 

Ministrul de Interne a anunțat, de asemenea, închiderea mai multor proprietăți diplomatice ruse din întreaga țară, după ce „Moscova a desfășurat un tipar de activitate malignă în toată Europa”.

Expulzarea vine după ce un britanic a fost acuzat de activitate ostilă în folosul statului rus în aprilie, inclusiv prin recrutarea altor persoane pentru un atac cu explozivi asupra unei proprietăți comerciale legate de Ucraina din Londra.

Londra îl expulzează pe atașatul militar rus și limitează timpul de ședere în țară al diplomaților
„Nu vom fi luati drept proști de roboții, trolii și lacheii lui Putin”, a declarat ministrul britanic.

Cleverly a anunțat măsuri dure în încercarea de a desființa operațiunile rusești de colectare a informațiilor.

Pe lângă expulzarea atașatului militar rus, Cleverly a a anunțat și alte măsuri.

„Vom elimina statutul de sediu diplomatic al mai multor proprietăți deținute de ruși în Marea Britanie, inclusiv casa Seacox Heath, o proprietate în Sussex și secțiunea de comerț și apărare din Highgate, despre care credem că au fost folosite în scopuri de strângere de informații”, a declarat Cleverly.

„Impunem noi restricții asupra vizelor diplomatice rusești, inclusiv limitând perioada de timp pe care diplomații ruși îl pot petrece în Marea Britanie”.

blank