Featured, IT&C

Logitech k780, tastatura wireless care merge pe PC, smartphone şi tabletă

Logitech K780 este cea mai avansată tastatură pe care am utilizat-o până acum. Este „smart”, fără fir şi universală, fiind compatibilă cam cu orice computer din casă şi de la birou. Mai mult, se poate conecta simultan la trei dispozitive, trecerea de la unul la altul făcându-se prin simpla apăsare a unui buton.

Tastatura, care are dimensiuni medii, este realizată din materiale de calitate, rezistente. În ciuda dimensiunilor compacte, logitech K780include o tastatură numerică de dimensiuni normale. Tastele din plastic sunt rotunde şi au suprafeţele uşor concave, fapt care oferă o senzaţie plăcută la tingere şi îi dau dispozitivului un aspect retro.

Din păcate, însă, tastele nu sunt iluminate. Lipsesc, de asemenea, LED-urile care arată când sunt activate funcţiile Num Lock şi Caps Lock. Pe computerele cu Windows aceasta nu este o problemă, deoarece programul dedicat al tastaturii, Logitech Options, afişează o notificare pe ecran atunci când funcţiile respective sunt activate sau dezactivate.

În zona care funcţionează ca suport pentru smartphone sau tabletă, K780 este acoperită cu un cauciuc fin care oferă o aderenţă foarte bună. Dispozitivul poate acomoda chiar şi tabletele de dimensiuni mai mari de pe piaţă, precum modelul iPad Pro de 12,9 inchi. Nu există riscul ca acestea să cadă pe spate, deoarece tastatura este destul de grea, la cele 880 de grame pe care le are.
Tastatura este înclinată uşor spre utilizator, însă unghiul de înclinare nu poate fi modificat, deoarece nu există suporturile care se găsesc la multe alte modele. Trebuie punctat faptul că picioruşele din cauciuc pe care stă dispozitivul oferă o aderenţă excelentă pe birou.


Logitech K780 funcţionează cu două baterii AAA. Un set vine inclus în cutie. În compartimentul acestora, de pe spatele dispozitivului, se găseşte şi Unifying Receiver, un receiver care funcţionează cu mai multe produse ale companiei. O altă caracteristică interesantă a Unifying Receiver este că unul singur poate conecta simultan mai multe dispozitive wireless (până la 7) Logitech diferite la acelaşi PC. Pe lângă tastatura K780, eu am conectat şi un mouse Logitech MX Vertical. Astfel, rămân mai multe porturi USB disponibile.

Trăgând o linie aici, Logitech K780 este o tastatură foarte arătoasă, care va atrage multe priviri spre biroul tău.

Funcţionează cu trei dispozitive simultan

Dispozitivul poate fi împerecheat cu foarte multe tipuri de dispozitive: PC-uri cu Windows, computere Mac, laptopuri Chromebook şi dispozitive mobile cu Android sau iOS.

După cum am mai scris, K780 se poate conecta la trei dispozitive simultan. Pentru a face acest lucru, se ţine apăsat unul dintre cele trei butoane switch (F1, F2, F3), pentru ca tastatura să devină vizibilă pe dispozitivul dorit. Aceste butoane sunt albe şi ies imediat în evidenţă. Apoi se introduce codul furnizat de dispozitiv şi se apasă tasta Enter. După ce ai făcut acest lucru, poţi avea, de exemplu, tastatura conectată la PC, telefonul Android şi la o tabletă. Se trece de la un dispozitiv la altul prin apăsarea celor trei butoane menţionate.

Odată împerecheată cu un dispozitiv, tastatura se adaptează automat la acesta. De exemplu, în Mac OS tasta Alt devine Command, iar pe Android utilizatorii pot folosi tastele Home şi Back pentru a îndeplini funcţiile corespunzătoare din sistemul de operare.

Autonomie mare a bateriilor

Acolo unde puteţi, sfatul meu este să folosiţi tastatura conectată prin receiver şi nu prin Bluetooth, deoarece în primul caz conexiunea este semnificativ mai stabilă şi fără întârzieri.

În ceea ce priveşte autonomia bateriilor, aceasta este foarte bună, de până la doi ani potrivit producătorului. După câteva săptămâni de utilizare, bateriile nu par să se fi descărcat deloc, potrivit indicatorului din aplicaţia Logitech Options. Asta şi deoarece tastele nu sunt iluminate, iar unele LED-uri lipsesc.

În concluzie, Logitech K780 este o tastatură arătoasă, solidă, uşor de configurat şi folosit, dar şi confortabilă. Funcţionează împreună cu trei dispozitive simultan, iar trecerea de la unul la altul se face prin simpla apăsare a unui buton. Mai mult, tastatura este compatibilă cam cu orice tip de computer modern. La minusuri, reamintesc imposibilitatea de a regla unghiul de înclinare, faptul că butoanele nu sunt iluminate şi lipsa LED-urilor care indică când funcţiile Num Lock şi Caps Lock sunt activate.

Tastatura este excelentă pentru cei care fac multitasking şi lucrează frecvent pe cel puţin trei dispozitive, de exemplu un PC, o tabletă şi un smartphone. Astfel, în loc să cumpere două-trei tastaturi, aceşti utilizatori pot opta pentru soluţia Logitech.