International, Stiri

Locul unde SEXUL a învins COMUNISMUL: Cartierul ROŞU din Hong Kong

Probabil nu multă lume a auzit de Cartierul Roşu din Hong Kong, însă acum a devenit celebru după ce un bancher a ucis două prostituate indoneziene.

cartier14-465x390

Situat în cartierul Wan Chai, Cartierul Roşu din Hong Kong nu diferă ce locul omonim din Olanda. Prostituate, stripperiţe şi femeile care lucrează în baruri întreţin marinarii şi oamenii de afaceri care vizitează locul la orice oră din zi şi din noapte. Nici clasa muncitoare din Hong Kong nu poate sta departe de acest cartier.

De altfel, Wan Chai este supranumit “inima oraşului”, rezumând perfect stilul de viaţă din Hong Kong: apartamente de lux, hoteluri de cinci stele, mall-uri, clădiri de birouri etc.

Reputaţia cartierului a început în timpul Războiului din Vietnam, odată cu trupele americane care obşnuieau să-şi petreacă nopţile în bordelurile din acea zonă. Acum, locul a ajuns pe prima pagină a ziarelor, însă nu într-o notă pozitivă. Două prostituate indoneziene de 29 şi 25 de ani au fost ucise, iar principalul suspect este un bancher britanic de 29 de ani.