Actualitate, Stiri

Locotenent Aurelia Ion, înmormântată cu onoruri militare la Cimitirul Ghencea

La 23 de ani, tânărul medic şi-a dat viaţa pentru salvarea altor vieţi

aurelia_ion

Aurelia Ion, studenta la Medicină, este condusă pe ultimul drum, la Cimitirul Ghencea Militar. La numai 23 de ani, ea şi-a dat viaţa în misiunea de salvare a celor care aveau nevoie de transplant. Un destin tragic, o viaţă distrusă de nepăsarea şi indolenţa unor autorităţi confuze.

Familia ei, distrusă de durere, a fost însoţită şi de unul din moţii care au găsit trupul fetei în munţii din Apuseni. Mircea Duşa – ministrul Apărării, de asemenea, a participat la funeralii. Zeci de colegi şi de medici militari au umplut curtea cimitirului militar Ghencea.

“Faptul că era alături de aceşti oameni de elită era un student extraordinar”, a spus o studentă. De aceeaşi părere sunt şi profesorii. Tânăra reuşea să obţină note mari chiar şi la cei mai exigenţi dintre ei.

Colegii i-au dedicat o pagină de Facebook, cu titlul “Respect pentru Aura Ion”, ce a strâns deja zeci de mii de aprecieri. Într-una dintre postări apar cuvintele tinerei: ”Orice ai face e nesemnificativ, dar e foarte important să o faci!”.

În mod ironic, autorităţile care nu şi-au dat silinţa să o salveze la timp, au avansat-o post-mortem, la gradul de locotenent.

Aurelia

Aurelia Ion avea 23 de ani, era ofiţer-student în anul V la Institutul Medico-Militar din Bucureşti şi făcea un stagiu de pregătire la Spitalul Fundeni. De-a lungul studiilor, tânăra s-a implicat voluntar în numeroase activităţi pe linie medicală, a precizat MApN.

Comandantul Institutului Medico-Militar, Dragos Cuzino, a declarat că Aurelia Ion şi-a dorit din copilărie să fie medic, ea fiind o studentă eminentă, devotată, care se afla alături de unii dintre cei mai buni medici din România.

Studenta Aurelia Ion şi pilotul Adrian Iovan şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2, la bordul căruia se afla un echipaj medical, a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.