Liviu Vârciu
Featured, Life

Liviu Vârciu, amintiri din epoca de glorie a trupei L.A.: „Făceam 10.000 de dolari. Mi-am dat albumul pe o ladă cu gin”

Liviu Vârciu a devenit un prezentator cunoscut de televiziune, însă debutul l-a avut la începutul anilor 2000 pe când făcea parte din trupa L.A, un proiect muzical de mare succes pentru vremea aceea.

Liviu Vârciu a vorbit foarte sincer în cadrul unui podacast despre momentele definitorii din cariera lui profesională, dar și despre aventurile inedite prin care a trecut pe vremea când făcea parte din trupa L.A.

În urmă cu peste 20 de ani, Liviu Vârciu (40 de ani) lansa alături de trupa L.A. celebra piesă „Ochii tăi”. Despre debutul său în televiziune, dar şi despre cum a pierdut sute de mii de dolari de pe albumul „Ochii tăi”, Vârciu i-a povestit lui Pepe.

„În 2005 nu aveam 200 de dolari să-mi plătesc chiria în Tineretului. Îi mulţumesc lui Dulceaţă, proprietarul de atunci, care chiar era o dulceaţă de om. Şi veneam de la L.A. cu care făceam 10.000 de dolari pe zi. Nu ştiu ce am făcut cu bani, nici ceilalţi băieţi. Eu nu mai am nimic la Constanţa. Dacă mă duc acum acolo stau la hotel. Puteam să cumpăr tot Năvodariul, era un dolar şi 10 cenţi metrul pătrat. Eu făceam 10.000 de dolari doar lunea cu L.A. Apoi, m-a sunat Joey D’Alvare, impresarul, să mă întrebe dacă nu vreau să joc în serialul «Secretul Mariei». Aşa am ajuns în televiziune”.

Întrebat câţi bani a luat pentru primul album al trupei L.A. – „Ochii tăi”, Liviu Vârciu a povestit la Pepe în „Bar online” pe Youtube: zero, ba chiar a pierdut!

„Pentru primul album L.A. eu nu am luat nici un ban. Eu l-am dat cadou. Am vrut să-mi pună poza pe copertă. Atât! Şi am zis: bă, dacă-mi pui poză pe copertă, eu nu vreau nimic. Şi el mi-a zis: îţi fac şi CD-ul color. A fost primul CD color din România. Am vrut să mă văd color, galben cum eram. Mi-a dat cadou o ladă de gin şi o ladă de ulei. Albumul s-a vândut în 865.000 de exemplare, pe acte, noi nu ştim cât au vândut fără acte. S-au luat 2 dolari pe bucată, iar asta înseamnă un milion şase sute de mii de dolari. Atât s-a câştigat pe album, pe acte. Eu l-am dat gratis pe o ladă de gin şi că m-a făcut color. Apoi, mi-a dat 5.000 de euro să mă duc într-o vacanţă. Eu nu ştiam fraţilor nimic pe vremea aia. Părinţii noştri nu au avut posibilităţi, am fost săraci, aveam câte o pereche de pantaloni pe care o spălam şi iar o îmbrăcam”, i-a povestit Liviu Vârciu lui Pepe.