Politic, Stiri

Liviu Dragnea: Ne aşteptam ca UDMR să susţină Ordonanţa privind migraţia aleşilor locali

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, miercuri, că ordonanţa privind migraţia aleşilor locali este în vigoare, susţinând că un lucru foarte grav îl reprezintă ameninţările la adresa primarilor ‘pe care le practică în special liberalii’.

dragnea_gazetadecluj_ro_29505400

‘La această oră ordonanţa este în vigoare. Cei care au trecut inclusiv la Partidul Naţional Liberal rămân fără probleme, nu pierde nimeni mandatul. Ce mi se pare foarte grav – ameninţările pe care le practică în special liberalii. Ştiu foarte clar, în Buzău, cum sunt ameninţaţi primarii şi se pare că în toată ţara, sunt ameninţaţi că li se vor face plângeri penale la DNA. Asta mi se pare o infracţiune’, a spus Liviu Dragnea, la Palatul Parlamentului.

El a precizat că sunt judeţe unde aleşi locali au trecut la PNL.

‘Pe de altă parte, sunt judeţe unde aleşi locali au trecut la PNL, sunt curios dacă domnul Klaus Iohannis face plângeri penale şi colegilor de la PNL’, a arătat Dragnea.

Întrebat cum comentează votul UDMR din plenul Camerei Deputaţilor, el a spus că fiecare parlamentar votează cum crede.

‘Am înţeles că au votat cum le-a dictat propria conştiinţă (UDMR -n.r.). Fiecare parlamentar votează cum crede. În mod normal noi ne-am aşteptat să susţină, fiind un act al Guvernului. Am văzut şi noi astăzi că s-au abţinut, cred, sau au votat împotrivă, nu ştiu’, a afirmat Dragnea.

Plenul Camerei Deputaţilor a respins proiectul de lege de aprobare a Ordonanţei de Urgenţă 55/2014 pentru reglementarea situaţiei politice a aleşilor locali, neîntrunindu-se numărul de voturi necesare pentru adoptarea unei legi organice.