Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al PSD, a declarat luni că nu are “nicio acţiune la purtător”, argumentând că nu poate să existe în România o societate sau o persoană care să aibă acţiuni de care instituţiile statului să nu ştie. “Nu am nicio acţiune la purtător la nicio societate şi m-am interesat în ultimele zile ca să înţeleg şi eu cum este cu aceste acţiuni la purtător, am auzit tot felul de aberaţii. Şi mi-au explicat specialişti – cel puţin în România nimeni nu poate să aibă nişte acţiuni să le ţină ascunse. (…) Nu poate să existe în România o societate sau cineva care să aibă acţiuni de care instituţiile statului să nu ştie, iar eu nu am acţiuni la purtător”, a precizat Dragnea, la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare, care a avut loc la Palatul Parlamentului.
El a negat şi că ar avea acţiuni la firma Tel Drum. “Se vorbeşte de 12 ani, această ciorbă s-a reîncălzit de atâtea ori încât nu mai are niciun gust. Au fost anchete, au fost dosare începute şi închise, au fost oameni audiaţi, cercetaţi, s-au dat NUP-uri, pentru că nu aveau ce să facă mai departe, pentru că nu am acţiuni la Tel Drum, nu sunt nici în spatele, nici în faţa, nici în stânga, nici în dreapta acestei societăţi. (…) Ca să vorbim despre un document asta înseamnă că o instituţie a statului trebuie să şi-l însuşească. Erau nişte hârtii scrise la dictare, nu ştiu cine le-a dictat, cine le-a scris. Am văzut un comunicat al MAI în care DGIPI spune că nu este un document al acestei structuri, am înţeles că nici ale vreunei alte structuri din MAI nu sunt acele hârtii, deci practic este o anonimă. O mare parte din ceea ce se spune în acele hârtii sunt aspecte deja cercetate de-a lungul anilor”, a arătat preşedintele PSD.
Liderul social-democraţilor a precizat că nu a fost chemat la DNA. “Eu nu am fost chemat. Am înţeles că ori din 2015, ori din 2016 – că au apărut două tipuri de informaţii – e o anchetă in rem am înţeles, dar nu îmi comunică mie DNA când încep anchetele, dvs da”, le-a spus Dragnea jurnaliştilor. Preşedintele Camerei Deputaţilor a reafirmat că nu are afaceri şi nici nu a transferat bani în Brazilia sau vreo altă ţară. “Din câte îmi aduc aminte nu am ascuns niciodată că am mers în această ţară. Am avut îndrăzneala să merg şi în alte ţări. Nici lucrul ăsta nu l-am ascuns. N-am transferat bani în Brazilia, n-am transferat bani în nicio altă ţară. (…) Am fost ca milioanele de turişti în această ţară şi acolo am mers de obicei în nişte sate pescăreşti, pentru că am acest hobby cu pescuitul. N-am fost în niciun club din Brazilia, am fost o singură dată în România acum mulţi ani într-un club din Mamaia şi n-o să mai merg niciodată”, a afirmat Dragnea.
În ceea ce priveşte relaţia cu liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, el a susţinut că aceasta a început prost, dar că acum este una bună. “Este ca la Radio Erevan. Dincolo de faptul că sunt nişte minciuni, scrise de nişte proşti (Rise Project – n.r.), în 2005 eram preşedintele Consiliului Judeţean (Teleorman – n.r.), nu ne cunoşteam, a fost singurul pod luat de ape din România, care n-a fost finanţat de Guvernul Alianţei D.A.. Eu am făcut solicitări şi în scris, foarte multe şi dumnealui şi domnului Mircea Toader, care era atunci secretar de stat la MAI, n-au vrut efectiv să ne aloce bani pentru acel pod, judeţul era blocat, pentru că era un pod foarte mare peste râul Vedea. Am încercat să facem un împrumut la CJ, normal consilierii D.A. s-au opus şi atunci am fost nevoit să strâng semnături, şi am strâns 80.000 de semnături, cu mii de oameni la CJ care voiau să deblocăm judeţul. Am luat împrumut, am făcut acel pod, deci nu cu bani de la Tăriceanu, nici cu bani de la guvern. Repet, n-a vrut să-mi dea bani. Dacă de atunci au început relaţiile mele cu Călin Popescu-Tăriceanu înseamnă că au început prost. Acum relaţia e bună”, a detaliat liderul PSD, conform Agerpres.
Despre miliardarul american George Soros, Dragnea spune că nu ştie ce ar avea cu el sau cu PSD, “dar se leagă prea multe lucruri”. “Nu ştiu, dar ceva e, pentru că sunt prea multe lucruri care se leagă şi din prea multe părţi vin aceste informaţii. Nu prea mai cred în coincidenţe. (…) S-ar putea să mă iubească foarte mult şi eu să fiu într-o mare confuzie”, a arătat el.