Liviu Dragnea este ”certat” de doi senatori americani pentru demiterea Laurei Codruța Kovesi și a modificărilor la Codul Penal, care duc la generalizarea corupției la nivel înalt. Doi membri ai Legislativului din SUA i-au trimis președintelui PSD o scrisoare deschisă, spunând că că au observat cu regret că preşedintele Klaus Iohannis a fost forţat să o demită pe fosta şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi.

Liviu Dragnea a fost interpelat de cei doi senatori americani, republicanul John McCain și colegul său democrat Cristopher Murphy, care vorbesc şi despre modificările făcute în Codurilor penale prin care sunt dezincriminate mai multe infracţiuni, ceea ce ridică, după părerea lor, semne de întrebare despre dorinţa Cabinetului Dăncilă de a condamna infracţiunile financiare şi a-i trage la răspundere pe înalţii demnitari care încalcă legea, relatează DIGI24.

Modul în care dna. Kovesi a condus Direcția Națională Anticorupție a fost aplaudat în întreaga lume, fiind văzut ca o dovadă a angajamentului hotărât luat de România de a lupta împotriva corupției. Revocarea ei, împreună cu reformele judiciare recente și cu modificările aduse Codurilor penale prin care au fost dezincriminate mai multe infracțiuni de corupție, ridică semne serioase de întrebare în ceea ce privește dorința guvernului pe care îl conduceți de a condamna infracțiunile financiare și de a-i trage la răspundere pe înalții demnitari responsabili au scris politicienii americani.