Politic, Stiri

Liviu Dragnea: China este un partener privilegiat pentru România

China este un partener privilegiat pentru România, a declarat, joi, viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în cadrul întrevederii oficiale pe care avut-o, la Palatul Victoria, cu vicepremierul chinez Zhang Gaoli.

dragnea_1_06640100

El a subliniat că guvernele celor două țări au făcut, în ultima perioadă, “pași importanți pentru transpunerea în plan economic a angajamentelor luate la nivel politic”.

“Legăturile dintre România și R.P.Chineză sunt legături vechi, au un caracter special. Este un parteneriat între prieteni, indiferent de schimbările politice care au avut loc de-a lungul timpului. China este un partener privilegiat pentru România. După vizita pe care am efectuat-o, în martie, la Beijing, am constatat cu plăcere intensificarea dialogului politic între cele două părți. Apreciem, în mod deosebit, primirea călduroasă care ne-a fost rezervată la Beijing, la începutul lunii septembrie, și nivelul de excepție al convorbirilor pe care le-am avut. Partea română acționează intens pentru ca rezultatele acestor contacte să contribuie la progrese reale pentru punerea în aplicare a consensului celor doi premieri.