Inundaţiile fac prăpăd pe litoralul rusesc al Mării Negre. În staţiunea turistică Soci ploile puternice din ultimele zile au provocat viituri uriaşe iar autorităţile sunt pe punctul de a evacua locuitorii şi turiştii. In Krasnodar a fost declarată stare de urgență după ce puhoaiele au distrus zeci de case, au rupt podurile şi au acoperit drumurile, cu tot cu maşini.

Inundaţiile au făcut prăpăd pe litoralul rusesc al Mării Negre. Patru persoane şi-au pierdut viaţa în inundaţiile produse în urma unor ploi torenţiale care au lovit o zonă din jurul staţiunii Soci.

Valurile mării au depăşit buza staţiunii, iar în centrul staţiunii canalizarea nu a mai făcut faţă, transmite Știri.md. Subsolurile unor hoteluri de lux au fost inundate, iar proprietarii din zonă reclamă pierderi financiare importante.

O maşină care se afla pe o şosea în apropierea oraşului Tuapse a fost luată de ape, provocând moartea unei femei în vârstă de 36 de ani şi a fiicei ei de 13 ani. Tatăl fetiţei a reuşit să iasă din vehicul şi a supravieţuit, potrivit autorităţilor locale, citate de Agerpres.

Un bărbat de 71 de ani şi o fată au fost găsiţi morţi în aceeaşi zonă.

Din cauza vremii severe, autorităţile au declarat stare de urgenţă în mai multe părţi ale regiunii.

În oraşul Soci, ploile torenţiale au provocat pagube importate, întregi zone rezidenţiale fiind inundate.