IT&C, Stiri

Lista neagră a Nokia: telefoanele care au distrus cea mai iubită marcă

Nokia a fost multă vreme compania care a vândut sute de milioane de telefoane ieftine și rezistente în toată lumea. A eșuat însă când a fost vorba să concureze cu iPhone și cu Android. Iată acea listă neagră, telefoanele eșecului pentru Nokia.

nokia_800_97712300

În 2007, când Apple prezenta iPhone, nu exista pericolul Samsung, HTC sau Apple. Pentru Nokia nu exista decât afacerea sa, care mergea foarte bine, și concurența relativ bună pe care o făcea Sony-Ericsson cu seria „K“. Odată cu iPhone, primul, oamenii au înțeles ce-i acela un smartphone, că este util și lor nu doar „oamenilor de afaceri“, și este la fel de simplu de folosit (poate și mai simplu) ca un telefon cu Symbian. De atunci și până la telefoanele cu Windows Phone 8, Nokia a intrat pe un tobogan la baza căruia s-a oprit în „brațele“ Microsoft pentru 7 miliarde de dolari.

Au fost modele ca Nokia N95 8GB, dar au fost și eșecuri precum Nokia N97, acel smartphone care să aducă Nokia printre smartphone-uri. Însă a venit la aproape un an de când a fost anunțat. Până la finalul lui 2009 era clar că Nokia n-are niciun dispozitiv demn de o luptă cu Android și iOS, dar încă avea bani.