34 de unităţi de învăţământ preuniversitar din Bucuresti duc lipsă de asistent medical sau medic, spun reprezentanţii Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, în timp ce ASSMB informează că sunt vacante peste 60 de posturi a cadrelor medicale din şcoli şi grădiniţe din bucuresti.

“Pentru şcolile şi grădiniţele din Municipiul Bucureşti , sunt în prezent 15 posturi vacante de medici şi 48 de posturi vacante de asistenţi medicali. Precizăm că, încă din iulie, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti a scos la concurs posturi pentru medici şi asistenţi medicali pentru reţeaua şcolară. Locurile nu au fost ocupate în totalitate până acum din cauza interesului scăzut al cadrelor medicale sau neprezentării la concursuri. Chiar şi luna aceasta (n.r. – noiembrie), Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) va organiza concurs de asistenţi şi medici pentru reţeaua şcolară”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti trimis la solicitarea Mediafax.

De cealaltă parte, reprezentanţii Inspectoratului şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) anunţă că, în Bucureşti, 34 din cele 420 de instituţii de învăţământ preuniversitar duc lipsă de asistent medical sau medic.

“Nu am primit sesizări din partea părinţilor. (…) Acesta (n.r. – medicul) îşi poate desfăşura activitatea în mai multe unităţi de învăţământ pentru că normarea posturile de medic, care se face în funcţie de numărul de elevi per unitate de învăţământ, permite acest lucru”, mai spun reprezentanţii ASSMB.

Reprezentanţii Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi susţin că nu au primit sesizări din partea părinţilor privind această problemă.

Foto: Hepta