Lionel Messi își i-a adio
Featured, Sport

Lionel Messi își i-a adio de la Barcelona! Iată unde s-ar putea transfera

Lionel Messi își i-a adio de la Barcelona! Umilinţa din meciul cu Bayern Munchen, din sferturile UEFA Champions League, ar putea însemna ultimul meci al lui Messi la gruparea catalană.


În ultimele ore, au apărut tot mai multe informații pe Twitter legate de decizia de a pleca în această vară, pe care ar fi luat-o starul argentinian. Totul a fost dezvăluit de către jurnalistul Marcelo Bechler, cel care a dat și în exclusivitate știrea că Neymar va pleca de la Barcelona la PSG.

Lionel Messi își i-a adio de la Barcelona este aşteptat la Manchester City
Contractul lui Messi în Catalonia expiră în vara lui 2021, dar starul argentinian nu ar mai aștepta până atunci. Există în acest moment mai multe variante de transfer, dar Manchester City este favorită să-şi asigure serviciile argentinianului.

ESPN scrie că Manchester City, care a suferit şi ea o umilinţă sâmbătă, când a fost eliminată de Lyon din Champions League, este pregătită să facă „orice este posibil” pentru a-l aduce pe Messi pe Etihad. Iar faptul că echipa este antrenată de Pep Guardiola este cel mai mare atu al „cetăţenilor”.

Un mare impediment în calea transferului ar fi clauza de 700 de milioane de euro pe care Leo Messi o are în contractul cu Barcelona. Ceea ce înseamnă că starul argentinian va trebui mai întâi să găsească înţelegere la şefii grupării de pe Camp Nou, pentru a putea pleca.

O astfel de sumă este considerată exorbitantă chiar şi pentru Manchester City, dar, având în vedere ceea ce reprezintă Messi pentru Barcelona şi ceea ce a realizat la acest club, sunt şanse ca fotbalistul de 33 de ani să ajungă la un acord cu şefii formaţiei catalane.

De ce îl vrea Manchester City pe Messi
Venirea lui Leo Messi la Manchester City ar aduce câteva schimbări benefice în echipă, scriu cei de la Yahoo Sports. În primul rând, argentinianul ar evolua în atac alături de colegul său de la naţională şi bunul său prieten, Sergio Aguero.

Messi ar avea în linia de mijloc un pasator „world class”, în persoana lui Kevin de Bruyne, lucru care i-a lipsit la Barcelona după plecările lui Xavi şi Iniesta.

Pep Guardiola este, pe de altă parte, decis să-şi joace ultima carte la City. După 4 sezoane în care a fost eliminat în sferturile UEFA Champions League, tehnicianul nu mai concepe un nou eşec. Şi nici şefii clubului. Astfel că aducerea lui Messi ar fi un ultim efort pe care „cetăţenii” l-ar face pentru Guardiola, în încercarea de a-şi îndeplini marele vis: cucerirea trofeului suprem în Europa.

Lionel Messi s-ar încadra perfect în sistemul lui Pep Guardiola de la Manchester City
Dacă va semna cu Manchester City, Leo Messi va evolua din nou sub comanda lui Pep Guardiola, alături de care a cunoscut mari succese în urmă cu 10 ani, pe Camp Nou.

În sistemul 4-3-3, gândit de antrenorul catalan, Messi ar evolua ca şi extremă dreaptă. Aguero ar fi vârful împins, în timp ce Sterling ar acoperi flancul stâng al ofensivei.

Cu De Bruyne, care a fost desemnat recent cel mai bun mijlocaş din Premier League, în spatele „tripletei letale”, Guardiola ar avea o forţă ofensivă şi mai mare şi şi-ar putea îndeplini, în sfârşit, visul de a câştigat din nou Champions League. Ultima dată s-a întâmplat în 2011, cu Barcelona.

manchester city , barcelona , pep guardiola , lionel messi


blank