Showbiz

Lili Sandu a avut probleme cu infertilitatea. Ce diagnostic a primit la 28 de ani și cum s-a vindecat: „Au fost lucruri care m-au speriat și…”

Lili Sandu și Silviu Țolu trăiesc o frumoasă poveste de dragoste din anul 2015 și formează unul dintre cele mai longevive cupluri din showbiz-ul autohton. Cei doi au devenit părinți în anul 2020, atunci când prezentatoarea de la „Vorbește lumea’ a adus pe lume un băiețel, pe nume Thomas Jay. Înainte să devină mamă, Lili Sandu a aflat de la medici că șansele de a rămâne însărcinată sunt foarte mici, de aceea nașterea fiului ei a fost un miracol. Iată ce spune prezentatoarea TV despre probleme de infertilitate cu care s-a confruntat!

Lili Sandu a devenit mamă pentru prima oară în anul 2020, atunci când l-a născut pe Thomas Jay. Pe blogul personal, prezentatoarea TV a scris câteva rânduri despre experiența sarcinii, deși medicii îi spuseseră că sunt șanse foarte mici să rămână însărcinată pe cale naturale și i-au recomandat fertilizarea in vitro. In cadrul emisiunii „Vorbește lumea’, Lili Sandu a spus că, la 28 de ani, a fost diagnosticată cu sindromul ovarelor polichistice, cea mai frecventă cauză de infertilitate la femei.

Lili Sandu

Lili Sandu a devenit mamă la vârsta de 40 de ani, când își luase gândul de la miracolul maternității. În cadrul emisiunii pe care o prezintă la Pro TV, vedeta a vobit despre problemele medicale care au împedicat-o să îmbrățișeze rolul de mamă mai devreme.

Lili Sandu a avut probleme cu infertilitatea

La 28 de ani, Lili Sandu a fost diagnosticată cu sindromul ovarelor polichistice, cea mai frecventă cauză de infertilitate la femei. Prezentatoarea TV spune că pe lângă indicațiile primite de la medic, a făcut schimbări majore în alimentație și a adoptat un stil de viață vegan.

„Am fost diagnosticată cu sindromul ovarelor polichistice. Pe vremea aia se știa ceva despre asta. Dar nu foarte multe lucruri. Ideea este că asta a dus a faptul că am fost diagnosticată cu o premenopauză. Exact la 28 de ani… Infertilitate și așa mai departe.

Au fost lucruri care m-au speriat în acel moment și, ulterior, am aflat că foarte multe femei, până și în ziua de astăzi, de acest sindrom al ovarelor micropolichistice. Alimentația a fost cea care m-a ajutat pe mine, cea care m-a îndrumat către nutriție.

Nutriția m-a salvat. Indiferent de medicamentele și de teoriile doctorilor la vremea respectivă, faptul că am devenit vegană, că am renunțat la lactate, la lactoză, asta pe mine m-a ajutat foarte mult’, a spus Lili Sandu, la „Vorbește Lumea’.

Ce este și cum se manifestă sindromul ovarului polichistic

În platoul emisiunii „Vorbește Lumea’, s-a aflat și medicul nutriționist Sonia Burtic care a vorbit despre sindromul ovarului polichistic, diagnostic primit de Lili Sandu, la vârsta de 28 de ani.

„Sindromul ovarului polichistic este legat de o perturbare hormonală. De-a lungul experienței mele, multe dintre pacientele cu care am lucrat și cu care lucrez au apelat la mine și pentru kilogramele în plus, dar mai ales la recomandarea medicului ginecolog.

Pot să nu existe aceste chisturi, dar să fii diagnosticată cu acest sindrom. În general, pacienta se plânge de creștere în greutate. Nu doar că se îngrașă și devine supraponderală, contrar faptului că se înfometează, ea continuă să se îngrașe. Acesta este un semn de alarmă des întâlnit.

Pe urmă acneea, depresia, anxietatea, pentru că vorbim de o dereglare hormonală. Tulburări de somn, insomniile. Pe urmă, un par excesiv în zone nedorite, tulburări ale menstruației. Și toate aceste simptome creează un tablou care ar trebui să ne atragă atenția’, a spus nutriționistul la Vorbește lumea.

blank