Lidia Buble
Showbiz

Lidia Buble, din nou în fața instanței, în dosarul polițiștilor pe care i-a mituit. Artista a fost audiată în calitate de martor

Lidia Buble, din nou în fața instanței, în dosarul polițiștilor pe care i-a mituit. Artista s-a prezentat azi la Curtea de Apel București, unde a fost audiată în calitate de martor, în dosarul în care doi polițiști de la Poliția Rutieră sunt acuzați de luare de mită. Pe data de 5 mai 2023, Lidia Buble a fost condamnată la un an de închisoare cu suspendare pentru mituirea celor doi poliţişti.

Lidia Buble, din nou în fața instanței, în dosarul polițiștilor pe care i-a mituit. În noaptea de 15 februarie 2021, Lidia Buble s-a urcat la volan şi s-a deplasat la o benzinărie din apropierea locuinţei pentru a cumpăra o sticlă cu apă. După ce a ieşit de la benzinărie, a fost oprită de o patrulă de poliţie (un bărbat şi o femeie), care i-a solicitat actele şi declaraţia pe proprie răspundere, având în vedere că era instituită starea de alertă pe fondul pandemiei de COVID-19. Artista nu avea actele la ea și, pentru a nu fi testată cu aparatul etilotest, unul dintre polițiști i-a spus că trebuie să o amendeze cu suma de 3.500 de lei, dar că pot ajunge la o „înțelegere’ pentru a evita amenda. Lidia Buble le-a spus însă celor doi polițiști să o urmeze la un bancomat, pentru a plăti mita, deoarece nu avea atâția bani la ea.

Lidia Buble

Lidia Buble, din nou în fața instanței, în dosarul polițiștilor pe care i-a mituit

Azi, Lidia Buble s-a prezentat la Curtea de Apel București alături de avocata ei, în calitate de martor în dosarul polițiștilor pe care i-a mituit, însă dar nu a vrut să dea nicio declarație.

„Inculpata a recunoscut comiterea faptei încă de la momentul audierii sale în calitate de suspect. Aceasta a confirmat faptul că, la data de 15.02.2021, a fost oprită în trafic, în jurul orelor 03,00, de o patrulă de poliţie compusă dintr-un bărbat şi o femeie, ea ieşind dintr-o benzinărie MOL de lângă blocul său, iar în prealabil consumase un pahar cu şampanie.

A mai arătat că a fost oprită la semafor, imediat după ce a ieşit din benzinărie, spre dreapta, circa 50 metri, iar lucrătorul de poliţie, care avea în jur de 30 de ani, i-a bătut în geam solicitându-i să predea documentele pentru control, precum şi declaraţia pe proprie răspundere, fiind în perioada pandemiei şi a restricţiilor.

Nu a avut declaraţia pe proprie răspundere asupra sa şi nici permisul de conducere, iar la momentul respectiv vorbea la telefon, pe speaker, cu o cunoştinţă’, se arată în documentele din instanţă, citat de RTV.

Lidia Buble a fost condamnată la un an de închisoare cu suspendare

Pe data de 5 mai 2023, Lidia Buble a primit un an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, însă magistraţii au dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, stabilind un termen de încercare pe o durată de 2 ani. În această perioadă, cântăreața trebuie să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii la Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă sau la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie Socială Sector 1 Bucureşti, pe o perioadă de 90 de zile.

În acelaşi dosar, unul dintre poliţiştii care au primit mită de la cântăreaţă, Constantin Marius Miulescu, a fost condamnat la 3 ani închisoare cu suspendare şi interzicerea ocupării funcţiei de agent de poliţie pe durata unui an de zile. În plus, de la el a fost confiscată suma de 450 lei, reprezentând mita primită de la Lidia Buble.

În cazul altor doi inculpaţi – o femeie poliţist şi un prieten al Lidiei Buble –, instanţa a dispus disjungerea dosarului şi judecarea lor separat.

Procurorii DIICOT au prins-o întâmplător pe Lidia Buble că i-a mituit pe cei doi agenţi de la Rutieră. Ea a cerut sfatul prin telefon unui prieten în legătură cu suma ce urma să le-o dea poliţiştilor, însă amicul ei era vizat de o anchetă privind traficul de droguri, având telefonul pus sub supraveghere.

blank