Featured, Politic

Liderul USR, Dan Barna și Ludovic Orban se consolează reciproc

Liderul USR, Dan Barna, anunță, într-o postare pe Facebook, că a avut o întâlnire cu premierul Ludovic Orban și că au constatat că nici jumătate din acordul politic semnat cu PNL la învestirea guvernului nu a fost respectat. Barna a reamintit în postare câteva dintre prevederile acordului politic cu PNL, întocmit pentru învestirea Guvernului Orban.

„M-am întâlnit în după amiaza zilei de ieri cu premierul Ludovic Orban pentru o analiză de etapă a stadiului respectării angajamentelor pe care PNL și le-a luat față de USR cu ocazia votului de investitură a guvernului și o discuție pe contextul politic generat de anunțul angajării răspunderii pe primari în două tururi și perspectivele de anticipate. După cum știți, USR și PNL au semnat înaintea învestirii guvernului un acord politic cu mai multe puncte care vizau rezolvarea unor probleme urgente pe care românii ni le-au reclamat. Amintesc câteva dintre ele: recursul compensatoriu, desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, alegerea primarilor în două tururi, o corectă reprezentare a diasporei în Parlamentul național, abrogarea unor prevederi nocive ale Ordonanței 114, reducerea impozitării pe salariul minim, prioritizarea proiectelor de infrastructură, demararea proiectului de reparare și de extindere a rețelei naționale de monitorizare a calității aerului, monitorizarea reală a taierilor de lemn.

Am constatat împreună că doar o parte dintre prevederile acordului au putut fi realizate până acum. Nu suntem deocamdată nici la jumătate cu lista obiectivelor îndeplinite. I-am spus asta premierului Orban.

USR și-a respectat și își va respecta întotdeauna cuvântul dat și ne așteptăm ca partenerii noștri de dialog vor face la fel. În cadrul discuției, premierul ludovic Orban mi-a confirmat că și celelalte obiective restante sunt avute în vedere.

Așa cum am făcut-o în toți acești ani vom continua să fim partizanii reformelor făcute în interesul populației și vom critica ori de câte ori va fi cazul abandonarea sau ezitările care ne abat de la drumul către țara pe care ne-o dorim.

Voi continua să mă întâlnesc cu premierul ori de câte ori va fi nevoie, vom dialoga oricât va fi nevoie, vom face în cadrul Alianței USR PLUS ce este necesar, astfel încât cei trei ani de derivă sub guvernări PSD să nu se mai repete”, a scris Barna pe Facebook.