Liderul UDMR Kelemen Hunor s-a întâlnit sâmbătă după-amiază cu premierul ungar Viktor Orban, a anunţat Bertalan Havasi, subsecretar de stat la biroul depresă al premierului ungar, conform MTI

Conform sursei citate, această întâlnire a înlocuit tradiţionala reuniune de Crăciun al premierului ungar cu liderii maghiari din afara graniţelor.

Viktor Orban şi liderul UDMR Kelemen Hunor au vorbit despre faptul că Uniunea va juca un rol important în politica internă, cu ocazia formării coaliţiei de guvernare de la Bucureşti.

Liderii FIDESZ şi UDMR şi-au exprimat convingerea că rolul jucat de UDMR în Guvern va reprezenta o legătură puterică între Ungaria şi România şi va contribui în mod semnificativ la îmbunătăţirea relaţiilor bilaterale, a mai declarat Bertalan Havasi.

Conform MTI, ministrul ungar de externe şi al comerţului exterior, Péter Szijjártó, a scris vineri pe pagina sa de Facebook că Ungaria este interesată să aibă relaţii cât mai bune cu România, iar începând de acum, când negocierile privind coaliţia de guvernare de la Bucureşti s-au încheiat cu succes, iar în urma acestora UDMR va face parte din Executiv, s-ar putea să fie şanse mai bune ca oricând pentru a realiza acest obiectiv.

”Sper ca rolul pe care UDMR îl va avea în guvern să fie un liant puternic între noi şi să putem îmbunătăţi semnificativ relaţiile noastre bilaterale. Acest lucru este în interesul tuturor: al românilor şi al maghiarilor deopotrivă, de ambele părţi ale frontierei”, a scris şeful diplomaţiei ungare.