Preşedintele Partidului Național Liberal (PNL), Ludovic Orban, a scris un mesaj pe Facebook, sâmbătă, când se împlinesc 20 de ani de la atentatele din 11 septembrie 2001. El îndeamnă ca această zi să nu fie uitată.

„Între evenimentele care au schimbat lumea contemporană, atacurile teroriste care în urmă cu douăzeci de ani au distrus World Trade Center rămân încărcate de semnificaţii pe care încă le mai descoperim. Miile de victime, atrocitatea atacului, modul în care acesta a ţintit simboluri importante pentru întreaga civilizaţie occidentală, lanţul de evenimente care a urmat au înscris data de 11 septembrie 2001 ca una dintre cele mai întunecate pagini din istorie”, a scris Ludovic Orban, pe Fscebook.

„Este important să ne amintim această zi, nu numai pentru a onora victimele nevinovate, tragedia familiilor afectate de atacuri, eforturile excepţionale ale salvatorilor, pentru a blama violenţa orbească şi terorismul sub toate formele sale, dar şi pentru a înţelege lumea din jurul nostru”, scrie liderul PNL.

Pentru a accentua importanța acestei comemorări, Ludovic Orban a citat și un discurs al lui George W. Bush, care era președintele SUA în momentul atentatelor.

„Când mă gândesc la 11 septembrie 2001, alături de durerea pentru victimele atacului, pentru mine rămân vii cuvintele preşedintelui George W. Bush, care îmi dau deopotrivă curaj şi speranţă. Parafrazându-i memorabilul discurs, el a afirmat că atacurile teroriste pot zgudui fundaţia celor mai mari clădiri, dar nu pot atinge fundaţiile pe care este clădită civilizaţia modernă. Să ne asigurăm cu toţii, în fiecare zi, prin tot ceea ce facem, că aceste cuvinte rămân adevărate”, a încheiat Ludovic Orban.