Liderul grupului român
Actualitate

Liderul grupului român „Getica”: Există șanse ca România să intre într-un conflict cu Rusia

Liderul grupului român „Getica”, care luptă în Ucraina, spune că există șanse ca România să intre într-un conflict cu Rusia. Voluntarii români luptă în războiul din Ucraina de mai bine de un an.

Liderul grupului român „Getica” a vorbit despre situaţia lor din Ucraina. De la începutul războiului din Ucraina, zeci de străini s-au înrolat în armata ucraineană. Forţele Armate Ucrainene a fost înfiinţat un grup de luptă format numai din români intitulat Grupul de Luptă Român „Getica”.

Liderul grupului român „Getica” a vorbit despre războiul din Ucraina

Echipa Antena 3 formată din Laurențiu Rădulescu și Cosmin Herea s-a întâlnit cu câțiva dintre voluntarii grupului de luptă românesc, Getica. O parte dintre membrii grupului, inclusiv comandantul lor, au luptat în cea mai grea zonă frontului „Iadul” de la Bakhmut. Este o localitate cucerită de către ruşi cu mari pierderi de vieţi omeneşti.

„M-am trezit, mi-am făcut cafeaua, m-am așezat la calculator, am încărcat un site de știri. Am văzut un titlu imens că Rusia invadează Ucraina. Nu mai știu dacă mi-am scăpat cafeaua sau am continuat să beau”, a declarat unul dintre soldații români.

Voluntarii români care luptă cu ruşii pe frontul din Ucraina. Liderul grupării Getica rupe tăcerea

Liderul grupului român

Militari români deveniţi soldați ucraineni

Acesta a fost supranumit geto-dac și este liderul militarilor români în Ucraina. În Ucraina, este un simplu soldat asemenea celor ucraineni, plătit de statul vecin pentru că se antrenează și luptă acolo.

„Toți din Getica credem căRusia o să continue să cucerească țărișoara asta. Nu cred că există unul care să aibă vreun dubiu. Am vrut să mă înrolez în primul an. La început eram un grup de străini. Am făcut niște cursuri tactice cu prietenii, colegii de breaslă și am intrat din diferite naționalități”, a mai explicat soldatul român.

Voluntarii români care luptă cu ruşii pe frontul din Ucraina. Liderul grupării Getica rupe tăcerea

Liderul grupului român

Liderul grupului român „Getica”, urmat și de alţi români

„A fost o experință de război. Nu am prea simțit sentimentul de a-mi apăra țara. Armata română nu a avut misiuni de apărare a teritoriului național. Nu am simțit niciodată că lupt pentru țară cum simt acum când sunt aproape de România. Există șanse ca România să intre într-un conflict cu Rusia în viitorul apropiat”, a mai povestit militarul român.

Pe tot parcursul interviului, echipa de jurnalişti fost păzită de colegul geto-dacului, Hunter, specialistul în drone al echipei Getica.

Importanța strategică a orașului Nikolaiev este din ce în ce mai apăsătoare pentru armata ucraineană. Dacă rușii reușesc să treacă de acest oraș pot ajunge fără niciun fel de problemă la 200 de kilometri distanță, în Odesa, un alt oraș important care a fost vizat încă de la începutul invaziei ruse.

blank