Joe Biden
International

Liderul din senatul SUA, discuție cu Joe Biden în legătură cu alegerile. „Statul în care coborâm este Georgia”

Liderul majorității din Senat, Chuck Schumer, a avut o discuție cu președintelui Joe Biden. Schumer i-ar fi spus alegerile pentru Senatul Statelor Unite din Georgia iau o turnură rea pentru democrați.

„Statul în care coborâm este Georgia”, a spus Schumer într-o conversație pe un aerodrom din New York cu președintele Joe Biden, guvernatorul New York-ului Kathy Hochul și senatorul Kirsten Gillibrand. De asemenea, liderul majorității din Senat crede că reprezentantul lor nu va câștiga alegerile.

Actualul senator al Georgiei, democratul Raphael Warnock, deține, în prezent un ușor avans de 1,7% fata de Walker, candidatul republican. Tendința sondajelor recente îl arată însă pe Walker având un avans. Acest lucru se întâmplă în ciuda acuzațiilor aduse de două femei că bărbatul, care a fost de acord cu legea împotriva avortului, a plătit pentru ca acestea să fie supuse procedurii. Una dintre femei susține că a avut o relație care s-a întins pe mai mulți ani cu Walker. Totuși, atunci când a aflat că este gravidă, în 1993, bărbatul i-a cerut să facă avort.

Niciunul dintre candidați, însă, nu atinge pragul de 50% care trebuie depășit atunci când toate voturile sunt numărate în Georgia. Cu toate acestea, în ceea ce privește alte curse electorale care vor decide ce partid va conduce Congresul, Schumer a fost mai optimist.

Situația alegerilor din alte state din America

În cazul alegerilor din Pennsylvania. Schumer consideră că au mers destul de bine în contextul în care Fetterman se recuperează după un accident vascular cerebral. În același timp, bărbatul este optimist și în privința alegerilor din Nevada dintre senatorul în exercițiu democrat, Catherine Cortez Masto, și republicanul Adam Laxalt. În acest context, el a spus că „Ne avântăm în Nevada”.

Este pentru a doua oară în ultima perioadă când Schumer este văzut că vorbește despre situația alegerilor. În septembrie, liderul majorității a fost auzit, la un restaurant italian din Washington, spunând unui grup de colegi senatori că democrații ar putea pierde controlul asupra Camerei Reprezentanților la alegerile intermediare. Republicanii „sunt favorizați” să recâștige controlul Camerei Reprezentanților. În tot acest timp, Senatul „este în prezent o luptă, cu democrații puțin în față”, informează CNN.

blank