Social-democrații vor folosi în campania electorală pentru alegerile europarlamentare mesaje în jurul ideii de „suveranitate”, au declarat surse din conducerea PSD Acestea vor fi dublate de prezentarea unor date din care reiese că România înregistrează creștere economică. În echipa centrală a PSD se apreciază că partidul va obține 13-15 europarlamentari, echivalentul unui scor electoral apropiat de 40%.

Potrivit surselor citate, candidații Social-democrații  la alegerile europarlamentare trebuie să fie vocali atât în țară cât și în străinătate pe tema „suveranității” și a „patriotismului”.

Aceste mesaje trebuie să fie dublate de prezentarea de unor „indicatori economici simpli” care să indice că România înregistrează o creștere economică, au adăugat sursele citate.

În PSD s-a mai decis să se evite pe cât posibil schimburile de replici cu oficiali europeni, excepție fiind cazurile în care România este atacată de la Bruxelles.

Pe de altă parte, spun sursele citate, social-democrații vor menționa cât mai des faptul că „românii susțin proiectul european dar nu acceptă să primească lecții de suveranitate” din afara țării.

De asemenea, candidații PSD vor susține că românii trebuie să își spună punctul de vedere în Parlamentul European dacă vor să obțină respect și să nu fie tratați ca „cetățeni de mâna a doua”.

O altă temă în campania PSD va fi explicarea faptului că România este criticată la Bruxelles din cauza formațiunilor de dreapta care „au mințit pentru câteva voturi la alegeri”.

Surse din PSD au mai spus că ținta neoficială a formațiunii este de a obține un număr de 13-15 europarlamentari. Pentru acest lucru, este nevoie ca partidul să adune circa 40% din voturi.