Politic, Stiri, Ultima Ora

Liderii politici cer demisia lui Traian Băsescu

„Preşedintele a reuşit până azi să se sustragă judecăţii şi să-i protejeze pe membrii familiei sale de braţul legii”

  lideri politici (2)

Liderii USD cer la unison demisia preşedintelui Traian Băsescu. Premierul Victor Ponta spune că ia în calcul o posibilă suspendare a lui Băsescu dacă se dovedeşte că este implicat în acest scandal.

Şi vicepremierul Daniel Constantin susţine că demisia preşedintelui este cea mai bună decizie pentru a lăsa justiţia să îşi facă treaba.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tariceanu este de părere că nu vom asista la o demisie de onoare a lui Traian Băsescu, deşi acest gest era absolut normal într-o democraţie consolidată.

„Cred că ceea ce vedem azi că se întâmplă cu familia Băsescu este doar vârful aisbergului. Preşedintele Băsescu a reuşit până azi, prin metode oculte, să se sustragă judecăţii şi să-i protejeze pe membrii familiei sale de braţul legii (…) Probabil, o dată cu apropierea încheierii mandatului la Cotroceni, cei care până azi l-au ajutat de o manieră ocultă încep să-l părăsească şi am convingerea şi speranţa că adevărul va ieşi la lumină şi vom vedea şi restul aisbergului”, a declarat preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Liberalii spun ca acuzaţiile aduse preşedintelui Băsescu cu privire la scandalul de şantaj în care este implicat fratele său sunt de o gravitate fără precedent.

„Avem de-a face cu o situaţie care nu se mai referă la imaginea unui politician sau a unui membru din familia lui. E o situaţie extrem de gravă, unde apar acuzaţii care pot duce în zona siguranţei naţionale”, a afirmat Klaus Iohannis.  

 

 

 

blank
blank