Amy Carlson, lidera sectei “Iubirea a învins”, a fost găsită moartă într-un sediu al acestui cult religios din Moffat, statul american Colorado.

Amy Carlson avea 45 de ani și era supranumită „Zeiţa mamă”. Anchetatorii presupun că ea a murit în urmă cu aproximativ două luni, pentru că trupul său a fost găsit într-o stare avansată de descompunere. Adoratorii săi au încercat să mumifice trupul, după care l-au băgat într-un fel de sac de dormit, pe care l-au decorat apoi cu luminiţe de Crăciun. Cauza exactă a morții urmează să fie stabilită în zilele următoare, dar anchetatorii au spus că femeia a murit în cursul lunii martie, după ce a băut argint lichid.

Lidera unei secta vindea argintul lichid drept remediu anti-COVID şi fusese avertizată în trecut de FDA, autoritatea americană de autorizare a produselor medicamentoase, pentru publicitate înșelătoare la produse neaprobate ca remedii în tratarea coronavirusului.

Potrivit Huffington Post, poliția a arestat șapte persoane, membri ai sectei, cu vârste cuprinse între 32 şi 52 de ani, care au fost acuzate de profanare de cadavre şi abuzuri comise asupra unui minor, asta după ce un copil de doi an şi o adolescentă de 13 ani s-ar fi aflat în casă la momentul găsirii cadavrului.

Secta condusă de Amy Carlson a fost înființată în anul 2018 şi se baza pe dogma că lidera grupării este o divinitate care încerca să salveze omenirea timp de 19 miliarde de ani.

O altă credință a membrilor era aceea că Amy Carslon, o fostă angajată la McDonald’s, fusese fiica lui Donald Trump într-o viaţă anterioară şi că, într-o zi, avea să conducă

144.000 de aleși într-o a cincea dimensiune.

În 2020, secta „Iubirea a învins” a încercat să se mute pe insula hawaiană Kauai însă locuitorii s-au opus vehement.