Liberalii il acuza pe Victor Ponta ca a indatorat Romania ca sa dea cadouri clientelei PSD din taxele şi impozitele plătite de cetateni. Deputatul Gheorghe Ialomițianu sustine ca premierul i-a împrumutat pe români cu peste 54 miliarde de lei, reuşind astfel să crească cu aproape un sfert stocul datoriei publice, doar în anii 2013-2014. 
“Deşi se laudă că economia duduie şi că performanţele ANAF au depăşit eficienţa fiscului american, Victor Ponta continuă să-i îndatoreze pe români de la o zi la alta, în medie cu peste 60 milioane de lei pe zi. Victor Ponta amanetează viitorul economic al ţării, crescând datoria publică peste nivelul de 40% din PIB, plafon considerat critic chiar şi de către BNR.
Ponta
Dacă Victor Ponta ar fi avut nevoie de împrumuturi ca să stabilizeze economia sau ar fi demarat un plan concret de măsuri investiţionale, nu cred că s-ar fi supărat cineva şi nici Curtea de Conturi a României nu ar fi atras atenţia asupra proastei guvernări a lui Victor Ponta. Din nefericire, Victor Ponta i-a împrumutat pe românii cu peste 54,73 miliarde lei în numai doi ani, ca să susţină plata pensiilor şi a salariilor din domeniul public, dar şi ca să-şi facă propria campanie electorală din resurse împrumutate, în vreme ce firmele prietene ale PSD continuă să facă evaziune fiscală, privând bugetul de stat de zeci de milioane de euro”, se arata ingrijorat liberalul Gheorghe Ialomitianu.