Mai încrâncenaţi ca niciodată, liberalii îşi aleg în această vară liderii de organizaţii, iar în toamnă, şeful de partid.

Cei doi candidaţi, Ludovic Orban şi Florin Cîțu sunt în campanie în teritoriu şi de pe aceeaşi scenă îşi aruncă acuzaţii dure. În timp ce Premierul anunţă tranşant că în septembrie el va fi câştigător, preşedintele Camerei Deputaţilor invocă biblia, drapelul naţional şi biserica atunci când nu se compară… cu Cristiano Ronaldo.

Liberalii îşi aleg în această vară președinții de organizaţii. Declaraţiile făcute de Ludovic Orban în fața liberalilor din Bacău au stârnit reacţii aprinse atât în PNL, cât şi la USR-PLUS.

Ludovic Orban, preşedinte PNL: “Avem nişte parteneri de guvernare care de multe ori parcă nu s-au născut aici. Nu i-am văzut la Ziua Drapelului Naţional, nu
i-am văzut la momente esenţiale în celebrarea a tot ceea ce este simbol al naţiunii române, ca să nu spun că nu i-am văzut jurând pe Biblie şi nu i-am văzut făcând cruce”.

Acelaşi Ludovic Orban a ieşit în evidenţă când, pe o altă scenă tot în Moldova, a comparat partidul cu Real Madrid, iar despre sine a lăsat să se înţeleagă că ar fi un soi de Cristiano Ronaldo.

Ludovic Orban, preşedinte PNL: “De când Real Madrid a renunţat la Ronaldo nu a mai câştigat niciun Champions League şi are mari probleme în campionatul intern. Stimaţi colegi, am încredere în dumneavoastră”.

Ca să rămână în temă, premierul i-a transmis că Portugalia aceluiaşi Ronaldo a plecat acasă de la Euro.

Florin Cîțu: ”Lucrurile în fotbal s-au schimbat. Nu se mai construiesc echipe în jurul unui singur jucător”, a scris Florin Cîțu pe pagina sa de socializare.

Nu puţine însă au fost situaţiile în care cei doi au avut acelaşi public. Florin Cîțu nu a ezitat să îi reproşeze lui Orban eşecul unor proiecte sau lipsa unor reforme.

Florin Cîțu, prim-ministru: “Spune că am vrut să facem reforma administrativă, ni s a spus că e un cost electoral, să facem reforma pensiilor, e cost electoral”.

Toate aceste meciuri de la vârful PNL vin la pachet cu scandaluri în teritoriu, în organizaţiile unde s-au ţinut până acum alegeri şi unde au fost multe discuţii legate de fraudarea votului.

Alegerile interne din PNL au început în urmă cu două săptămâni. De şefia organizaţiilor depinde în general şi votul delegaţilor care vor veni la Bucureşti în septembrie. De aceea atât Ludovic Orban cât şi Florin Cîțu au candidaţi favoriţi.

În tabăra lui Florin Cîțu, s-au plasat cei mai mulţi dintre miniştri dar şi lideri locali precum Emil Boc sau Gheorghe Flutur. Pe de altă parte, candidatul susţinut de Ludovic Orban a câştigat recent şefia sectorului cinci, organizaţie din care provine tocmai Florin Cîțu.