Politic, Stiri

Liberalii ieșeni: Primarul Nichita a folosit instituţiile publice pentru nunta fiicei sale

Liberalii ieşeni susţin că primarul PSD, Gheorghe Nichita, a folosit instituţiile publice pentru nunta fiicei sale şi cer să fie date publicităţii sumele cheltuite pentru curăţenie, atât în clădirea Stării Civile, cât și în jurul bisericii, unde a avut cununia religioasă, precum și cele alocate pentru asfaltarea unui drum spre aeroport.

niic_33845500

“Solicităm în mod public ca Primăria Iaşi să facă publice sumele care au fost cheltuite în ultimele zile cu toate aceste acţiuni. Credem că sumele pot fi cu uşurinţă decontate din darurile de nuntă”, a declarat vicepreşedintele PNL Iaşi, Alexandru Muraru, informează Mediafax.

Vicepreşedintele PNL Iaşi a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că primarul Gheorghe Nichita s-a comportat în ultimele zile ca “un bulibaşă, care a ţinut ca întreaga urbe să afle despre evenimentul din propria familie”.

“Primarul Nichita a folosit instituţiile publice pentru un eveniment de familie. A fost renovată Casa Căsătoriilor înaintea acestui eveniment, au fost reamenajate spaţiile verzi din jurul bisericii şi a fost asfaltată strada Eternitatea, drum folosit de demnitarii care au venit cu avionul. Totul s-a făcut pentru a veni invitaţii la nuntă şi pentru a da bine. Este un comportament tipic de nomenclaturist, la fel ca atunci când se vopseau copacii pe vremea lui Ceauşescu”, a declarat Muraru.

De asemenea, Alexandru Muraru a cerut Poliţiei Locale să facă o anchetă pentru a stabili împrejurările, în care un jurnalist ar fi fost agresat de un agent de pază, în timp ce se afla pe domeniul public în zona clădirii Stării Civile, din Iaşi, unde avea loc cununia civilă a fiicei lui Nichita.

“Niciun oficial din primărie nu şi-a cerut scuze în legătură cu acest incident. Această complicitate ne demonstrează atmosfera de teroare în care s-a desfăşurat evenimentul. Nu poţi teroriza pe cei care sunt pe domeniul public”, a mai declarat Alexandru Muraru.