PNL
Politic

Liberalii din teritoriu se revoltă și amenință cu ”o revoluție” după decizia conducerii PNL de a merge pe liste comune cu PSD la alegeri. Reacția lui Ciucă

Începe circul politic, baronii nemulțumiți de candidații impuși de la centru scot oamenii în stradă. Liderul PNL Timiș, Alin Nica, nici nu vrea să audă de o candidatură comună cu PSD la alegerile locale și trece la amenințări. El spune că va candida oricum la șefia CJ Timiș, chiar dacă asta va însemna să candideze din partea unei platforme liberale, aluzie la Alianța Dreapta Unită. Dacă e să izbucnească o nouă revoluție în PNL, poate să izbucnească chiar de la Timișoara, amenință liberalul.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă la Primăria Beclean, că luni se va decide în Coaliţie cine deschide lista la europarlamentare, după demisia Ramonei Chiriac.

„Am fost surprinşi şi noi de această decizie, în momentul de faţă, după ce a avut loc BPN -ul la PNL, CPN-ul la PSD, nu cred că mai este timp pentru surprize şi ne vom baza pe resursa umană a partidului şi pe cei care au fost deja nominalizaţi şi aprobaţi în birourile de conducere ale partidului”, a afirmat Nicolae Ciucă, întrebat dacă s-a decis cine va deschide lista PSD-PNL la europarlamentare.

„Nu am stabilit, urmează să ne vedem luni, avem Coaliţie şi stabilim cine va deschide lista”, a mai spus el.

Prim-vicepreşedintele PNL, europarlamentarul Rareş Bogdan, a subliniat, joi seară, că retragerea de pe lista de candidaţi la alegerile europarlamentare a Ramonei Chiriac este o lecţie pentru fiecare partid şi a afirmat că nu mai susţine un independent în fruntea acestei liste. Rareș Bogdan crede că el sau Mihai Tudose de la PSD pot deschide această listă.

Scandal în PNL. Liberalii din teritoriu se revoltă după decizia conducerii PNL de a merge pe liste comune cu PSD la alegeri

Tensiunile din PNL amână decizia candidaturilor comune cu PSD la alegerile locale. Șeful filialei Timiș, Alin Nica, a refuzat să facă alianță cu social-democrații la alegerile locale.

Liderul filialei din Timiș, Alin Nica, nu este de acord ca liberalii să-l susțină pe social-democratul Alfred Simonis la Consiliul Județean Timiș. El l-a avertizat pe Ciucă de faptul că va provoca o revoluție în PNL. Nica spune că dacă va fi exclus, primarii din Timiș vor candida sub sigla altui partid de dreapta, făcând aluzie către Alianța Dreapta Unită.

„Cred că este cea mai proastă alegere pentru județul Timiș. PSD a fost pe locul 3 la alegerile din 2020. Să pui niște pierzători să joace pe tot terenul mi se pare o alegere proastă.”

Scandalul pornit inițial în Timișoara se extinde. Mai mulți grei din PNL resping ideea de a candida comun cu PSD la alegerile locale.

„E foarte sănătos să rămână la nivelul de europarlamentare. La locale fiecare are primarii lui. Ne descurcăm separat la locale”, a spus Alina Gorghiu.

„La nivel local ar trebui să mergem separat, cu mici excepții, cum e Bucureștiul.”, a spus și Theodor Stolojan.

blank