Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat, duminică, chestionată despre posibilitatea ca liberali să suțină un candidat din afara partidului, pentru Primăria Capitalei, că „există o discuție în acest gen”, dar personal, ea nu crede că lucrurile vor merge în această direcție.

„Așteptăm sondajele și avem o eventuală discuție de acest gen, deși, personal, nu cred că vom fi în această situație (candidat independent la locale – n.r)”, a spus ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Ea a adăugat că liberali trebuie să trimită un „un candidat foarte bun, care să scoată Bucureștiul din situația în care este, din degradarea orașului”.

„Decizia pe care trebuie să o ia PNL este o decizie, dincolo de orice subiectivism, concentrată pe găsirea acelui om care dovedește că poate scoate Bucureștiul din această stare”, a completat ea.

Violeta Alexandru a mai spus că pe lângă discuțiile din interiorul partidului, se desfășoară și analize sociologice pentru a identifica cel mai bun candidat.

Nicușor Dan a declarat, joi seara, că anunțul liberalilor că vor avea candidat propriu reprezintă ”o modalitate de a se așeza la masa discuțiilor” și că vor urma negocieri dure pentru eventuala desemnare a unui candidat comun al partidelor de dreapta.