Actualitate, Stiri

Liber la terase sezoniere

Locuitorii sectorului 2 și nu numai vor beneficia vara aceasta de terase sezoniere prevăzute cu umbreluţe mobile, unde pot servi băuturi răcoritoare pe perioada verii.

Liber la terase sezonierePrimăria Sectorului 2 primeşte, în această perioadă, de la agenţii economici care au ca obiect de activitate alimentaţia publică, cereri pentru obţinerea avizelor de ocupare temporară a domeniului public de către terasele sezoniere amplasate pe trotuare. Până în prezent au fost eliberate 65 de asemenea avize.

Pentru un comerţ civilizat, patronii trebuie să respecte condiţiile impuse de HCLS2 nr. 34/1997 privind întreţinerea, curăţenia şi înfrumuseţarea spaţiilor ce le deţin, a împrejmuirilor, căilor de acces, trotuarelor şi spaţiilor verzi aferente, fără a executa lucrări definitive pe suprafaţa ocupată de terasă, programul de funcţionare fiind doar între orele 10.00-23.00 şi să nu afecteze circulaţia pietonală.

Persoanele interesate să obţină asemenea avize de amplasament, se pot adresa Centrului de Relaţii cu Publicul din cadrul Primăriei Sectorului 2 (strada Chiristigiilor nr. 11-13), Ghişeul nr. 9 sau 10; programul de lucru cu publicul: luni şi miercuri – între orele 8.30 – 14.00, joi – 13.30 – 18.30.

Actele necesare obţinerii acestor autorizaţii sunt: act de deţinere a spaţiului în care îşi desfăşoară activitatea solicitantul, actele societăţii, planuri cadastrale scara 1:2000, 1:500 şi 1:200, unde se va marca suprafaţa ocupată fără stânjenirea circulaţiei pietonale, cu precizarea că nu se va amplasa aparatură audio-video, aviz de la Direcţia de Sănătate Publică, dovada achitării taxei pentru eliberarea avizului în valoare de 13 lei, asigurare de grup sanitar, contract salubrizare, plata taxei de ocupare temporară a domeniului public, calculată la Direcţia de Taxe şi Impozite, precum și certificat fiscal.R.E

blank