IT&C, Stiri

LG a lansat primul telefon din noua serie “G”

LG a lansat primul telefon din noua serie “G”

LGLG Electronics a prezentat, ieri, cel mai nou smartphone LG G2, primul lansat sub noua serie “G” pentru segmentul premium. Evenimentul de introducere la nivel global a LG G2 a avut loc în Lincoln Center din New York.

Specificaţiile oficiale spun că telefonul vine cu un display de 5,2 inci Full HD IPS, la rezoluţie de 1920×1080 pixeli, la o densitate de 423 ppi. Telefonul este “motorizat” de un procesor uriaş, un Qualcomm Snapdragon 800 quad-core la o frecvenţă de 2,26 GHz şi de o memorie RAM LPDDR3 de 2 GB. Din fabrică telefonul vine cu 16 sau 32 GB spaţiu de stocare intern.

La capitolul foto, noul G2 se laudă cu o cameră principală (spate) de 13 MP şi una secundară (frontală) de 2,1 MP.

Bateria pare destul de mare, de 3.000 mAh dar nu par suficienţi pentru a oferi o autonomie foarte bună.

Sistemul de operare este Android Jelly Bean 4.2.2 şi va fi disponibil, cel puţin în primă fază, în două variante de culoare, adică o variantă neagră şi una cu carcasă albă.

Dimensiunile sunt 138,5×70,9.8.9 mm, ceea ce ar putea să nu fie pe placul celor care nu-şi doresc telefoane atât de mari. Poate vor adopta şi cei de la LG moda versiunilor mini, precum cei de la Samsung şi HTC în cazul telefoanelor Galaxy S, respectiv HTC One.

Telefonul este disponibil de aseară în Coreea de Sud, după care urmează SUA. În opt săptămâni cei de la LG speră ca telefonul să ajungă în toată lumea.