Featured, Sport

Leo Messi recunoaşte că a jucat prost la Liverpool

Leo Messi a fost în prim-plan la conferinţa de presă a Barcelonei dinaintea finalei Cupei Spaniei contra Valenciei. De 4 ani nu mai apăruse căpitanul campioanei la un asemenenea eveniment. A fost şi prima apariţie a lui Messi în faţa jurnaliştilor după eliminarea în faţa lui Liverpool. Starul catalanilor promisese la începutul sezonului că va aduce „acel frumos şi râvnit trofeu” pe Camp Nou, iar acum şi-a turnat cenuşă în cap.

„Am promis că voi face tot ce pot ca să aduc UEFA Champions League, nu că sunt sigur. A fost un dezastru pentru mine, pentru toţi jucătorii. Am jucat oribil la Liverpool. Se poate spune că anul trecut cu Roma a fost o întâmplare, dar acum am păţit-o din nou. E inadmisibil să fii atât de aproape de o finală şi să nu reuşeşti. A fost greu să ne revenim după acel meci”, a recunoscut Messi.

Messi nu este însă adeptul unei schimbări la Barcelona. Argentinianul rămâne un susţinător al lui Ernesto Valverde.

„Aş prefera ca Valverde să fie păstrat în funcţie, am realizat eventul anul trecut, putem repeta performanţa şi în acest sezon. A făcut o muncă impresionantă. Nu este el vinovat pentru eşecul cu Liverpool, ci noi, jucătorii. Noi am pierdut două partide cruciale în ultimii doi ani,” a fost reacţia lui Messi.

„Clubul mi-a respectat munca, nu am niciun fel de reproşuri. Iubesc să fiu aici, la Barcelona. De aceea, nu mă gândesc deloc dacă postul meu este în pericol, ci doar să câştig cât mai multe trofee, ” a declarat şi Valverde.

Barcelona încearcă o manita în Cupa Spaniei
Barcelona poate stabili un nou record – ar putea deveni prima echipă care cucereşte Cupa Spaniei de 5 ori la rând dacă triumfă în faţa Valenciei pe stadionul Benito Villamarin din Sevilla. Catalanii deşin oricum cele mai multe asemenea trofee – 30. De partea cealaltă, Valencia aşteaptă primul trofeu după 11 ani.

„Putem pleca în vacanţă repetând isprava de anul trecut. Acum trebuie doar să rămânem motivaţi. Pare uşor, dar nu e deloc aşa,” a spus Valverde.

„Este o finală, este un trofeu pus în joc. Vrem să realizăm eventul şi să încheiem sezonul cu o sărbătoare,” a declarat şi Messi.

Fotbaliştii catalani au evitat să răspundă la întrebările legate de posibila venire a lui Antoine Griezmann la Barcelona. No comment, a fost reacţia lui Messi, jucătorul despre care s-a zvonit că el este cel care l-a cerut pe francez pe Camp Nou. Griezmann şi-a anunţat despărţirea de Atletico, iar toată lumea a crezut că este vorba de mutarea la campioana Spaniei. Mai nou, Manchester United pare interesată de serviciile lui.

 

blank