Leo Messi
Featured, Sport

Leo Messi, pus în fața unui proiect somptuos, de către Barcelona

Leo Messi, care la 24 iunie 2021 va împlini 34 de ani, a fost ademenit cu un contract foarte bun din punct de vedere financiar pentru a semna un nou contract cu Barcelona.

După 17 ani petrecuți doar la prima echipă, oficialii grupării blaugrana i-au propus starului argentinian un contract cu care poate da lovitura pe final de carieră.

Cotidianul catalan Sport a prezentat azi condițiile financiare existente în noul angajament propus lui Leo Messi pentru o perioadă de 10 ani.

Așadar, lui Messi i s-a propus un contract, care cuprinde mai multe etape care ar presupune și un transfer în MLS.

pentru următoarele două sezoane, 2021-2023, lui Messi i s-a propus un salariu total brut în valoare de 60 de milioane de euro, mai mic față de cel actual, în valoare de 48 de milioane de euro net. Asta din cauza faptului că Barcelona are o datorie de 1,2 miliarde de euro în acest moment.
Apoi, din 2023 și până în 2025, Messi ar urma să fie numit ambasador al clubului în America iar salariul lui Leo ar urma să ajungă la 120 de milioane de euro brut. Dacă va fi de acord, în cele două sezoane ar urma să evolueze în MLS, la Inter Miami, echipa lui David Beckham.
În fine, din 2025, Messi ar urma să fie desemnat ambasador global al Barcelonei, dar pentru această perioadă nu s-a ajuns la un salariu concret deocamdată.
Joan Laporta, ultimele detalii despre negocierea cu Lionel Messi: ”Decurge bine!”. Ce se întâmplă cu Ronald Koeman
Joan Laporta, președintele Barcelonei, a transmis că negocierile cu Lionel Messi sunt în plină derulare, răspunsul este pozitiv pentru club, însă un acord nu a fost atins deocamdată pentru că oferta trebuie cântărită cu atenția, situația financiară a societății nefiind la cele mai înalte cote.

”Speța lui Messi decurge bine, însă nu este încheiată. Continuăm să lucrăm să facem o ofertă care să se încadreze în limitele financiare ale clubului și pe care jucătorul să o accepte, astfel ca Messi să continue la Barcelona.

Pierderea lui ar avea consecințe mari, iar noi dorim să îmbunătățim echipa. Săptămâna viitoare vom anunța transferuri pentru prima echipa, atunci se va vedea rezultatul muncii noastre”, a declarat Joan Laporta, în cadrul unei conferințe de presă.

blank