Featured, Showbiz

Leo Iorga a încercat un tratament revolutionar din Germania, în dorinţa de a invinge cancerul

Când credea că iese soarele și pe strada lui, vestea că teribila maladie i-a invadat și singurul plămân pe care-l mai are a picat ca un trăznet asupra lui Leo Iorga. Medicii i-au depistat o tumoră la nivelul plămânului în stadiul 3-4 al bolii.

Din februarie și până acum, fostul solist al trupei Compact Leo Iorga și actualul component al trupei Pact s-a tratat în Germania acolo unde a fost supus unei proceduri revoluționare, un fel de radioterapie denumită cyberknife care localizează și arde practic celulele canceroase, fără să le atingă pe cele sănătoase.

De săptămâna trecută, artistul s-a întors acasă și va continua să se trateze după Paște, urmând să se interneze în fiecare lună pentru terapiile necesare în cazul lui.

Un plămân extirpat și două operații pe creier

Calvarul îndrăgitului solist a început în urmă cu 8 ani când a fost diagnosticat cu cancer pulmonar și i-a fost extirpat unul dintre plămâni la Institutul de Pneumoftiziologie din București.

O vreme, boala a fost ținută sub control însă după trei ani, Leo Iorga a suferit o operație non-invazivă pe creier pentru extirparea unei tumori. Care a recidivat un an mai târziu, atunci când artistul a fost operat din nou pe creier.

Nenorocirea s-a perpetuat, iar în 2015, cântărețul a ajuns iar pe masa de operație. A fost suspus unei intervenții chirurgicale la Fundeni unde i s-a înlăturat o tumoră la glanda suprarenală.

Din Cuba până-n Germania în căutarea salvării

În perioadele de acalmie, Leo Iorga a continuat să meargă la concerte. Uneori, a urcat pe scenă și le-a cântat fanilor de pe un scăunel. În același timp, și-a dus cum a știut el mai bine propriile bătălii cu boala.

A încercat să lupte cu toate armele. A renunțat la toate viciile și a trecut pe alimentație row-vegan, la recomandarea medicilor. Și-a pus în vânzare vila și și-a căutat leac peste tot. A ajuns până în Cuba pentru așa-zisul vaccin-minune, dar în februarie anul acesta verdictul a fost dur: cancer în stadiul 3-4 la plămânul care i-a mai rămas.

Ca să ajungă în Germania și să poată beneficia de revoluționarul cyberknife a avut nevoie de 70 de mii de euro. Bani pe care i-a strâns în 6 zile datorită unei campanii impresionante pe Facebook. Cei care îi iubesc muzica au donat suficient de rapid și consistent pentru ca Leo să nu piardă ”trenul” în lupta contra-cronometru cu perfida boală.

blank