Actualitate, Stiri

“Legea lui Ionuţ” intră de astăzi în vigoare

Proprietarii de câini sunt obligaţi să-şi sterilizeze animalele

dog_cat_girl_21104000

 Legea atat de contestata, votata de Parlamentul Romaniei si validata de Curtea Constitutionala cerand eutanasia cainilor de pe strada, are si referinte pentru proprietarii de câini.

Aşa-numita ,,Lege a lui Ionuţ”, care permite eutanasierea câinilor maidanezi, intră în vigoare de astăzi. Animalele care nu îşi găsesc stăpân în 14 zile de când au fost capturate de hingheri pot fi omorâte. Legea nu se referă însă doar la câinii fără stăpân.

Art. 13 indice 2 din lege stipuleaza obligativitatea sterilizarii cainilor cu stapan, si anume: “Este obligatorie sterilizarea cainilor cu si fara stapan apartinand rasei comune, metisii acestora, exceptie facand exemplarele cu regim special prevazute in normele metodologice de aplicare a prezentei ordonante de urgenta”.

Mai clar, fiecare gospodarie care are caini de rasa comuna ori metisi, este obligata sa-i sterilizeze, aici incluzand si gospodariile de la tara. 

Nu intamplator organizatiile pentru protectia animalelor atrag atentia ca “protectia animalelor si siguranta oamenilor incepe in curti si apartamente”, se precizează într-un comunicat al Asociaţiei Cuţu Cuţu.