Actualitate

Legea antifumat încurajează fumatul. Cifrele vorbesc

Multă lumea credea că odată cu introducearea legii antifumat, romanii ar putea renunța la acest viciu, dar cifrele arată contrariul. Conform statisticilor, românii renunta fara probleme la mancare, insa la „fumurile” de tutun ba.

Asta se poate spune după ce vânzările la tutun au crescut semnificativ în ultima perioadă deși a intrarat in vigoare a legea antifumat, si a scăzut TVA la produsele alimentare de aproape un an.

Industria alimentara se teme de o scadere dramatica a vanzarilor, in ianuarie 2016 inregistrandu-se deja o scadere importanta, de 10%, a cifrei de afaceri a industriei alimentare, in urma viitoarei legi care va obliga marile lanturi de magazine sa aiba produse alimentare ale producatorilor romani de cel putin 50%.

La tutun insa romanii nu ar renunta pentru nimic in lume, cifrele aratand ca, daca in iunie 2015, la momentul reducerii TVA, cresterea vanzarilor de produse din tutun se cifra la 33,40%, in ianuarie 2016 INS (Institutul National de Statistica) raporta o crestere de 38,60%, iar in februarie 2016 se inregistra o crestere-record de 43.40%.

blank
blank