Lavrov
International

Lavrov: Rusia ar trebui să caute viitoare legături cu Eurasia decât cu Occidentul

“Poziţia dictatorială” a Occidentului împotriva Rusiei accelerează dezvoltarea legăturilor economice ale Moscovei cu China, potrivit ministrului rus de Externe Sergei Lavrov, scrie dpa.

Moscova va depinde doar de ea însăşi şi pe acele state care “şi-au dovedit” încrederea, a spus Lavrov agenţiilor de presă de stat RIA şi TASS.

“Dacă ei (Occidentul) vor să ofere ceva în ceea ce priveşte reluarea relaţiilor, atunci ne vom gândi serios dacă vom avea nevoie sau nu”, a spus Lavrov, potrivit unei transcriere apărute pe site-ul ministerului rus de externe, potrivit Reuters.

Lavrov a spus că viitorul se află în regiunea Eurasia şi a numit India şi Iranul ca parteneri importanţi alături de China.

Rusia nu ar mai trebui să depindă de importurile occidentale, a spus el.

“Trebuie să încetăm să fim dependenţi în vreun fel de aprovizionarea cu absolut orice din Occident pentru asigurarea dezvoltării sectoarelor de importanţă critică pentru securitatea, economia sau sfera socială a patriei”, a spus el.

El a spus că Moscova “se va gândi serios” dacă trebuie să se reia relaţiile cu Occidentul.

UE, SUA şi ţările occidentale au impus sancţiuni Rusiei ca răspuns la invazia sa din Ucraina care a început în urmă cu trei luni.