Showbiz, Stiri

Lavinia Petrea se pregăteşte să facă un ritual de Paşte, în premieră

Prezentatoarea ştirilor matinale de la Pro Tv va vopsi pentru prima dată ouă roşii

Lavinia

Lavinia Petrea, prezentatoare a Știrilor ProTV de la ora 7.00 și corespondent al Știrilor ProTV, va vopsi ouă roșii, pentru prima dată.

De obicei, Paştele îl petrece cu familia. “Ne bucuram sa ne adunam cat mai multi in jurul unei mese cu bunatati pregatite de mama mea. Sa ciocnim oua, sa povestim, sa radem”, spune Lavinia, adăugând că: “Am petrecut odata Pastele in muntii Apuseni, in zona Arieseni. Mi-a placut foarte mult. Oamenii de acolo inca pastreza traditiile. Am simtit cu totul altfel slujba de Inviere, inconjurata de oameni imbracati in port popular. Am ascultat slujba in liniste, fara teama ca cineva mi-ar putea da foc parului”.

Vedeta spune că merge în fiecare an la Înviere. “Incerc sa aleg bisericute mici, sa nu fie aglomeratie si, cel mai important, sa fie liniste si oameni care vin cu respect si smerenie la slujba de Inviere, nu ca la spectacol”.

De pe masa de Paşte nu-i lipseşte niciodată drobul făcut de mama ei şi ouăle roşii. Amintiri din copilărie legate de Paşte? “Are legatura cu copilaria mea, la bunicii din Caracal. In dimineata de Paste bunica mea ne trezea foarte devreme, ne imbraca in haine noi din cap pana in picioare si mergeam la biserica. Acolo traditia spune ca primul ou de Paste este bine sa-l ciocnesti de usa bisericii si asa faceam mereu”.

Ouăle de Paşte erau mereu vopsite de mama ei. “Nu le vopsesc eu, n-am incercat pana acum, le primeam de la mama, dar ma gandesc serios sa incerc anul acesta pentru prima data. Sper sa imi iasa!, a spus Lavinia Petrea.