Politic

LAURA CODRUTA KOVESI VORBESTE DESRE CAZUL OPRESCU: NU S-A APLICAT PROCEDURA DE FLAGRANT!

Procurorul-sef al DNA a facut precizari in cazul Oprescu. Ea a declarat ca nu s-a aplicat procedura de flagrant, conform Codului de procedura penala. Kovesi” Faţă de suspectul Oprescu nu s-a aplicat procedura flagrantă, ci a fost citat imediat după comiterea infracţiunii care este presupusă că s-a comis – cu mandat de aducere.
Din motive de tactică ale anchetei, nu a fost oprit în momentul săvârşirii presupusei fapte, ci a fost citat cu mandat de aducere. Potrivit codului, nu se fac percheziţii pe noapte. Sunt suspectate şi alte persoane, acesta a fost citat la scurt timp după presupusa faptă.
O parte din bani a fost găsită cu ocazia percheziţiei corporale, o parte la domiciliu. o parte la un martor.
Dosarul a fost deschis ca urmare a două plângeri depuse de persoane fizice, altele decât persoana care a dat bani primarului. Persoana nu are calitatea de denunţător, ci suspect. el a fost propus la arest la domiciliu. A fost aprobat. Este în arest la domiciliu. Dosarul a fost deschis în primăvară, ca urmare a unor plângeri formulate de persoane fizice, nu a fost sesizare de la serviciile de informaţii.
Se vor verifica probele suspecţilor. La final, se va stabili cefapte s-au comis.
Este o anchetă în curs. Toate activităţile procesuale au fost verificate. Procurorii au respectat toate dispoziţiile legale.
Dosarul a fost deschis ca urmare a unor plângeri, nu ne interesează spaţiul politic” a declarat Laura Codruta Kovesi

blank
blank