Laura Codruța Kovesi a primit decorația comandor al Ordinului ”Steaua Polară”, titlu oferit de ambasadorul Suediei la București din partea regelui Suediei. Kovesi a transmis la scurt timp un mesaj către toți cei care se cred de neatins.

”Această decorație este una care mă onorează și ne onorează pe toți cei din DNA, pentru că este o recunoaștere a muncii noastre în lupta cu corupția la nivel înalt.

Toate presiunile, toate încercările de intimidare din viața personală sau profesională nu au succes. Noi ne continuăm activitatea, fiind sprijiniți de mulți oameni onești. În spatele activității DNA stă munca multor oameni profesioniști și aș vrea să scot în evidență, cu această ocazie, munca pe care oamenii profesioniști din DNA o depun.

Munca noastră îi neliniștește pe mulți dintre cei care se credeau de neatins și îi deranjează pe cei care vor să folosească instituțiile statului în interes personal”, a spus Kovesi, la ambasada Suediei.

Mesajul Laurei Codruța Kovesi vine exact în ziua în care la DNA este pelerinaj al liderilor vechiului PDL. Emil Boc, Adrian Videanu și Ion Ariton sunt luați la întrebări de procurorii DNA, în dosarul în care s-a pus deja sechestru pe averea lui Vasile Blaga.