Laos
Featured, IT&C

Laos se așteaptă să câștige 190 de milioane de dolari din minarea de Bitcoin

Guvernul din Laos, o țară din sud-estul Asiei situată între Thailanda și Vietnam, se așteaptă să câștige în jur de 190 de milioane de dolari în venituri din minerit de bitcoin anul viitor,

Venitul intern total din Laos, care reprezintă 15% din produsul intern brut (PIB) al țării, este de așteptat să se ridice la aproximativ 2,8 miliarde de dolari în 2022, a declarat ministrul Finanțelor Adunării Naționale.

Programele „prioritare”, ținta guvernului din Laos
Potrivit Phnom Penh Post , guvernul laos plănuiește să folosească veniturile din noul flux de venituri pentru programe „prioritare”.

„Acestea includ creșterea indemnizațiilor de sprijin pentru a acoperi cheltuielile de trai ale oficialilor și ale personalului forțelor de securitate, cheltuielile pentru eforturile de răspuns la focarul de Covid-19 și plata datoriilor”, se arată în raport.

În total, guvernul laos va cheltui în jur de 3,36 miliarde de dolari în următorul an calendaristic, reprezentând 18,14% din PIB-ul țării.

Noul flux de venituri vine după ce parlamentarii au autorizat șase companii să deruleze un program-pilot pentru a extrage și a tranzacționa bitcoin în Laos.

Tot mai multe țări se dezvoltă mulțumită Bitcoin
Similar cu previziunea oficialităților din Laos, și El Salvador folosește profitul obținut din Bitcoin pentru a dezvolta țara. În cele mai recente știri, El Salvador a folosit profitul din Bitcoin pentru a construi un spital veterinar și 20 de școli.

Fondurile provin din surplusul trustului salvadorean pentru adoptarea Bitcoin, care se bucură în prezent de maxime istorice peste pragul prețului de 60.000 de dolari americani pe unitate digitală.