Rachetele Harpoon
International

Lângă Insula Șerpilor, Forțele Armate ale Ucrainei au lovit cu rachetele Harpoon remorcherul armatei ruse care transporta muniție

În Marea Neagră, rachetele Harpoon au lovit remorcherul invadatorilor ruși „Vasily Bekh”. Acest lucru a fost anunțat pe canalul său de Telegram, de către președintele Administrației Militare Regionale Odesa, Maxim Marchenko.

„În această dimineață, în Marea Neagră, rachetele Harpoon au lovit remorcherul Flotei Mării Negre „Vasily Bekh”, în timp ce transporta muniție, arme, personal și sistemul de apărare antiaeriană TOR către Insula Șerpilor. Salutați echipajul crucișatorului Moskva!”

„În apele Mării Negre, remorcherul Flotei Mării Negre „Vasily Bekh” a fost lovit în timp ce transporta muniție, arme și personal al Flotei Mării Negre pe Insula Șerpilor”, scrie în raport.

Prezența la bord a sistemului de rachete antiaeriene TOR nu a fost un obstacol pentru ca Forțele Navale Ucrainene să demilitarizeze invadatorii ruși.

Acest remorcher a fost construit la șantierul naval din Astrakhan cu o deplasare de 1605 tone și a fost acceptat în flota Mării Negre a Federației Ruse în 2017.

blank