Ladislau Boloni
Sport

Ladislau Boloni, tranșant: „Nu găsești un jucător talentat în fotbalul românesc”

Ladislau Boloni, antrenorul care s-a aflat în negocieri cu FRF, pentru a prelua echipa națională a României, crede că suporterii nu mai au jucători în care să-și poată pune mari speranțe.

Într-un interviu acordat pentru GSP, după ce Edi Iordănescu a fost prezentat ca selecționer, fostul antrenor de la Sporting Lisabona, Lens și Panathinaikos a evaluat tranșant valoarea fotbaliștilor români, pe care-i are la dispoziție noul antrenor al „tricolorilor”.

„Astăzi, din păcate, în echipa națională a României, capabilă să facă meciuri foarte bune, dar și inexplicabil de slabe, tristețea este – să mă ierte jucătorii, nu arăt absolut deloc cu degetul către ei – că nu găsești un jucător talentat în fotbalul românesc.

Ladislau Boloni, afirmă este opinia mea. Sigur, aprecierile mele pot fi greșite. Ultimii jucători de anvergură internațională sunt Cristi Chivu și Adi Mutu. Greșesc cumva? Și asta a fost acum aproape 15 ani!”, a declarat antrenorul.

Boloni, vorbește despre echipa națională: „Poate face un meci deosebit de bun, ca imediat după să clacheze”

De asemenea, Boloni crede că naționala poate face o figură frumoasă pentru scurt timp, dar nu va putea să mențină ștacheta sus, precum o echipă de top.

„Nu am curajul să afirm că știu lotul echipei naționale 100%, dar am în fața ochilor jucătorii și posibilitățile pe care această echipă le au. Echipa României poate face un meci deosebit de bun, ca imediat după să clacheze. Ce mă enervează cel mai mult în această privință e că ne inflamăm când batem echipe precum Luxemburg cu 3-0. Eu văd nivelul mai sus.

Am curajul să spun asta: cunosc mirosul vestiarului din Occident, pretențiile să poți ajunge acolo. Eu știu ce trebuie să le spun jucătorilor, văd calitățile lor. O singură calitate caut la jucători. Una singură, dar aia să fie de nivel internațional”, a mai punctat fostul selecționer, pentru sursa citată.

Boloni a vorbit și despre fotbaliștii cu potențial, care nu au rupt gura târgului. Printre ei, Răzvan Marin. În opinia antrenorului, vina este mai degrabă a „educatorilor” din fotbal, a mentorilor.